Foto: YouTube Boxing Highlights C4TV

23 noiembrie este o dată strâns legată de cariera boxerului Evander Holyfield.

 

În 1991, sportivul american și-a apărat pentru a doua oară centurile mondiale WBA, WBC și IBF la categoria grea, după ce l-a învins prin KO tehnic pe conaționalul Bert Cooper în runda a șaptea (38 de victorii, dintre care 31 prin KO și 25 de înfrângeri la profesioniști).

În lumea pugilismului, lui Holyfield (44 de victorii, 29 prin KO; 10 înfrângeri și două remize) i se spunea ”Războinicul”, o poreclă deloc întâmplătoare. Dovadă că victima sa anterioară a fost nimeni altul decât George Foreman, adversarul lui Muhammad Ali în faimosul ”Rumble in the Jungle” (unde Foreman a pierdut prin KO în runda a opta). La aproape două decenii de atunci, mai precis pe 19 aprilie 1991, Foreman a gustat din nou din cupa amărăciunii, după un meci câștigat de Holyfield prin decizie la puncte. Cel din urmă își apăra, astfel, pentru prima dată titlurile menționate mai sus.

 

O altă victimă celebră a eroului acestui material este Larry Holmes, un alt adversar de referință din cariera lui Muhammad Ali (pe care l-a învins prin decizie la puncte pe 2 octombrie 1980). Holmes, însă, ajunsese deja 43 de ani (în 1992), față de 31 cât a avut la confruntarea cu Muhammad Ali. Holyfield s-a impus prin decizie la puncte, la finalul celor 12 runde. Era pentru a treia oară când ”Războinicul” își apăra cele trei centuri mondiale la categoria grea.

Jsport.ro - Magazinul tau de incaltaminte si imbracaminte