Muhammad Ali, în anii când era spaima ringului/ Foto: pakistantoday.com.pk

14 noiembrie este o dată de referință pentru cariera de pugilist a lui Muhammad Ali (1942-2016).

 

În 1966, legendarul boxer american și-a apărat pentru a șaptea oară centurile mondiale WBC și The Ring la categoria grea. Ali a avut nevoie de doar trei runde pentru a-l învinge pe conaționalul Cleveland Williams (80 de victorii – 60 prin KO – 13 înfrângeri și un meci declarat remiză), prin KO tehnic.

A fost al 27-lea meci câștigat de Muhammad Ali la profesioniști din tot atâtea lupte până în acel moment (recordul total este de 56 de victorii – 37 dintre ele prin KO – și cinci înfrângeri).

 

După confruntarea de acum 54 de ani și-a mai apărat de încă două ori titlul mondial, apoi a fost suspendat timp de trei ani din box după ce a refuzat să se înroleze în armata americană pentru Războiul din Vietnam.

”campionii se nasc din ceea ce au mai adânc sădit în ei: o dorință, un vis, o chemare.” Muhammad Ali

În 1970, marele pugilist de peste Ocean s-a întors în ring, iar odată cu trecerea timpului a redevenit un adversar de temut pentru coloși precum Floyd Patterson, Joe Frazier, George Foreman sau Ken Norton. În 2016, la vârsta de 74 de ani, Muhammad Ali s-a stins din viață după o luptă îndelungată cu boala Parkinson.

Jsport.ro - Magazinul tau de incaltaminte si imbracaminte