JSport.roJSport.ro
foto: futnetcamp.com

Anul 2017 este bogat în evenimente sportive de înalt nivel la Cluj-Napoca, în frunte cu EuroBasket şi Campionatele Europene de Gimnastică, iar 2018 ar putea aduce o competiţie de nivel mondial în oraşul de pe Someş.

Asociaţia de Futnet România are mari şanse să organizeze, anul viitor, Campionatul Mondial de futnet, sport cunoscut mai mult sub numele de “tenis cu piciorul”. Lansarea oficială a candidaturii României s-a produs joi seara, la Fabrica de Sport din Cluj-Napoca, în prezenţa şi a preşedintelui Asociaţiei de Futnet România, Sorin Bogdan.

Potrivit acestuia, Primăria a trimis chiar astăzi o hârtie oficială prin care a anunţat că sprijină organizarea competiţiei în capitala Transilvaniei.

Preşedintele Futnet România, Sorin Bogdan (centru)

Campionatul Mondial de tenis cu piciorul va avea loc în luna noiembrie 2018, iar Elveţia, Franţa şi Slovacia sunt principalele contracandidate ale României.

„Eu zic că sunt 99% şanse să reuşim. Ţara organizatoare va fi anunţată în primăvara acestui an, însă avem mari speranţe, mai ales că şi Primăria a anunţat că ne susţine”, ne-a spus un reprezentant al Futnet România.

Dacă întrecerea mondială va fi organizată în România, la Cluj vor veni peste 150 de sportivi din 20 de ţări, iar turneul se va derula pe parcursul a trei zile, meciurile urmând să aibă loc în Sala Polivalentă şi în Sala Sporturilor „Horia Demian”.

Precedenta ediţie a Campionatul Mondial a avut loc anul trecut în Cehia, acolo unde România a luat o medalie de argint la simplu, prin Georgel Bobiş.

De menţionat că lansarea candidaturii s-a produs în cadrul primei ediţii a Galei Tenisului cu Piciorul, în care au fost premiaţi sportivii şi antrenorii cu rezultatele cele mai bune în 2016. O galerie foto de la eveniment puteţi vedea pe pagina de facebook a Futnet România. Jucătorul anului a fost desemnat vicecampionul mondial Georgel Bobiş, jucătoarea anului este Alexandra Petricaş, iar titlul de cel mai bun antrenor l-a primit Vasile Sorean.

Lista completă cu premiile acordate la Gala Futnet 2016 de la Cluj poate fi văzută AICI.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.