JSport.roJSport.ro
foto: transylvania cam
foto: transylvania cam

Municipiul Cluj-Napoca se mândreşte cu cea mai mare Sală Polivalentă din România şi cu unul dintre cele mai moderne stadioane din Europa.

Infrastructura de care dispune capitala Transilvaniei îi face pe oficialii clujeni să se gândească la posibilitatea realizării unui centru olimpic în oraş, pentru ca şansele la viitoarele medalii olimpice să crească. În acest sens, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR ) a primit o adresă din partea Consiliului Judeţean Cluj, prin care preşedintele acestei instituţii, Alin Tişe, propune realizarea unui astfel de centru de pregătire.

„Raţiunea care stă la baza propunerii mele o reprezintă convingerea că regresul la care asistăm în ultima perioadă în ceea ce priveşte rezultatele sportivilor şi ale echipelor româneşti are printre cauzele majore şi lipsa, respectiv starea precară a bazei materiale pentru antrenamente. De aici pleacă, de altfel, şi iniţiativa acestui parteneriat, din convingerea că, punând cât mai bine în valoare ceea ce am creat la Cluj în domeniul infrastructurii sportive, performanţele nu vor întârzia să apară iar de pe urma acestei iniţiative de succes toată lumea va avea de câştigat: sportul de performanţă, comunitatea locală, România, al cărei nume va fi promovat şi lista poate continua”, a spus Tişe.

Potrivit adresei oficiale, oferta Consiliului Judeţean Cluj constă în asigurarea accesului pentru sportivii de performanţă la o infrastructură sportivă modernă, concepută potrivit celor mai exigente standarde internaţionale din domeniu, fapt de natură să se regăsească ulterior în rezultatele sportivilor români la competiţiile internaţionale de profil.

„În concret, ceea ce are de oferit Clujul la acest capitol, al infrastructurii sportive, se referă atât la Cluj Arena şi la Sala Polivalentă, edificate şi omologate potrivit ultimelor standarde şi tehnologii în domeniu, cât şi la Sala Sporturilor „Horia Demian”, bazinele olimpice de înot gestionate de universităţile clujene, precum şi o întreagă listă adiacentă de elemente de infrastructură  sportivă deţinute de entităţile publice din municipiu.

Chiar dacă până în momentul de faţă Cluj-Arena, în special, şi Clujul, în general, au mai fost gazda pregătirii sportivilor sau a unor competiţii naţionale şi internaţionale de mare anvergură, inclusiv prin găzduirea lotului olimpic de judo fete al României, ceea ce se doreşte prin acest demers e trecerea la o altă etapă, aceea a utilizării la maxim, în regim intensiv, a unei infrastructuri sportive complexe şi integrate, capabile să satisfacă şi cele mai exigente cerinţe ale sportului de performanţă”, se mai arată în oferta CJCluj înaintată COSR.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.