JSport.roJSport.ro
foto: Monitorul de Cluj

Clubul Sportiv Universitatea Cluj şi echipa de fotbal Universitatea Cluj vor primi cele mai mari sume de la primăria clujeană în anul 2017.

Astfel, în baza Regulamentului privind finanţarea din fonduri publice a proiectelor structurilor sportive, cluburile din Cluj-Napoca având dreptul să ceară, timp de o lună, finanţări nerambursabile de la Primărie, CS U va primi 2.300.000 de lei, iar clubul de fotbal 1.100.000 de lei.

Aceste sume sunt cu mult mai mici decât cele cerute iniţial, 4,5 milioane, respectiv 2 milioane, însă Primăria a aplicat această „regulă” la toate cluburile. Dacă cele două structuri sportive vor primi mai mult de jumătate, totuşi, din sumele solicitate, echipa de Liga a III-a Sănătatea Cluj va încasa mai puţin de un sfert.

Astfel, din cei 300.000 de lei ceruţi de clubul patronat de Aurelian Ghişa, „viruşii” vor primi doar 70.000 de lei. De asemenea, spre Ardealul Cluj vor merge doar 15.000 de lei, din cei 100.000 ceruţi, în timp ce Viitorul Mihai Georgescu va încasa 6.000 de lei, din suma de 52.500 pe care spera s-o primească. CFR Cluj, în schimb, nu a cerut niciun leu de la Primărie în acest an, secţia de popice a clubului primind 95.000 de lei, cu doar 5.000 mai puţin decât suma iniţială.

De menţionat şi că liderul Ligii Naţionale de baschet masculin, U-BT Cluj, urmează să fie susţinut de Primărie cu 550.000 de lei, listele complete cu sumele cerute de cluburi, respectiv cu banii aprobaţi de municipalitate putând fi găsite mai jos.

Joma - JSport.roJSport.ro

3 COMENTARII

  1. nu e normal ! sportul sa fie privat, iar primaria sa investeasca acolo unde trebuie, nu salarii la niste fotbalisti de liga V! Eventual premiati dupa ce castiga si ei ceva (veci!).

    • Bai gaina, hai sa-ti explic, si tie si frustratului de mai sus: conform LEGII, in bugetul orasului exista sume de bani destinate sportului. Poate nu stii, dar sportul este poate cea mai importanta chestie SOCIALA, cu impact asupra comunitatii, asupra sanatatii etc. Tot conform LEGII Primaria a invitat cluburile sportive din oras sa solicite sume de bani la care sunt indreptatiti sa le primeasca. Apoi a decis ce sume se impart fiecaruia. Daca grofu’ si scroafa voastra nu au solicitat nimic, nu au primit nimic. Foarte simplu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.