JSport.roJSport.ro

Ultima zi a Campionatelor Europene de gimnastică artistică de la Cluj-Napoca a fost aproape perfectă pentru cei trei sportivi calificaţi în finalele de duminică.

Cătălina Ponor a devenit campioană europeană la bârnă, Marian Drăgulescu a luat argintul la sărituri, în timp ce Larisa Iordache a obţinut bronzul tot la bârnă, spre satisfacţia celor 7.000 de spectatori din Sala Polivalentă.

Primul care a adus bucurie clujenilor a fost Drăgulescu, cel care a obţinut 14.733, a doua notă ca valoare din concurs, după 14.933 a rusului Artur Dalaloyan. Imediat după finala de la sărituri, a urmat concursul de la bârnă, acolo unde Larisa Iordache a evoluat a treia, reuşind să încheie pe aceeaşi poziţie, după ce a primit 13.966 din partea arbitrilor.

Antepenultima în finală, Cătălina Ponor avea să obţină, de departe, şi cea mai mare notă a zilei, 14.566, de performanţa sa nereuşind nici măcar se apropie ultimele două gimnaste. Astfel, cu ochii în lacrimi, Ponor a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, „Deşteaptă-te, române!” auzindu-se, pentru a doua oară consecutiv, în cea mai mare sală de sport din România.

Cu patru medalii obţinute, două de aur, una de argint şi una de bronz, România a încheiat, astfel, cu succes cea mai importantă ediţie a Campionatelor Europene de gimnastică, pe care le-a găzduit la Cluj-Napoca, peste 6.000 de spectatori participând în fiecare zi din cele cinci ale întrecerii.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.