JSport.roJSport.ro

Clujul va organiza, în luna aprilie, Campionatele Europene de Gimnastică artistică, la masculin şi feminin, clujenii urmând să-i vadă la lucru atât pe Cătălina Ponor, Larisa Iordache şi Marian Drăgulescu, cât şi pe ceilalţi gimnaşti de valoare din Europa.

Competiţia se va desfăşura în Sala Polivalentă, iar costurile pentru organizarea ei sunt de 7.539.037 de lei, adică peste 1,6 milioane de euro. Din aceşti bani, aproape 70.000 de euro vor veni din partea Primăriei Cluj-Napoca, suma de 300.000 de lei fiind votată, în unanimitate, de către consilierii locali la şedinţa de marţi după-amiaza.

Potrivit reprezentanţilor federaţiei, cele mai mari cheltuieli, aproape un milion de euro, merg înspre achiziţia aparaturii şi a podiumului de concurs, dar şi a aparatelor de antrenament. De asemenea, 100.000 de euro este taxa de organizare ce trebuie plătită federaţiei internaţionale, însă toate aceste sume vor fi suportate din bugetul de stat.

Campionatele Europene de Gimnastică vor fi organizate abia pentru a doua oară în România şi se vor desfăşura la Cluj-Napoca, în perioada 17-23 aprilie, incluzând aici şi două zile de antrenamente.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.