JSport.roJSport.ro
Foto arhivă / Federaţia Română de Badminton
Foto arhivă / Federaţia Română de Badminton

Peste 100 de sportivi de la cele mai importante cluburi din ţară şi-au anunţat participarea în acest weekend, 8-10 aprilie, la Sala Sporturilor „Horia Demian” la Cupa Clujului la badminton, competiţie încadrată în Campionatul Naţional. Finalele sunt programate duminică.

Întrecerea de tip open se adresează sportivilor din ţară şi din străinătate şi include patru probe, simplu masculin (MS), dublu masculin (MD), simplu feminin (WS), dublu feminin (WD) și dublu mixt (XD), pentru patru categorii:

  1. Categoria „A” – probele de MS, MD, WS, WD și XD;
  2. Categoria „B” – probele de MS, MD, WS, WD și XD;
  3. Categoria „C” – probele de MS, MD, WS, WD și XD;
  4. Categoria veterani (+35) – probele de MS, MD, WS, WD și XD. La această categorie de vârstă s-au putut înscrie și jucători de badminton nelegitimați.

“La fiecare categorie vor fi organizate grupe preliminare, din care se vor califica în etapele eliminatorii primii doi clasați, sau dacă numărul participanților la o probă este de 4-5 se va juca în sistemul “fiecare cu fiecare”. Meciurile se desfășoară după sistemul cel mai bun din trei seturi. Un set este câștigat de sportivul(a)/perechea care ajunge primul/prima la 21 de puncte, conform regulamentului oficial al jocului de badminton”, au anunţat organizatorii, Asociaţia Club Sportiv “Badminton Cluj”. Turneul de la Cluj este organizat sub egida Federaţiei Române de Badminton, cu sprijinul Consiliului Judeţean Cluj.

Meciurile au început vineri de la ora 16, iar finalele sunt programate duminică, 10 aprilie, începând cu ora 10. Festivitatea de premiere va avea loc în jurul orei 14. Şi-au anunţat participarea peste 100 de sportive de la cluburi de badminton din Bacău, Baia Mare, Brașov, București, Copșa Mică, Deva, Iași, Onești, Timișoara, Tîrgu-Mureș etc.

Pledoarie pentru badminton

“Badmintonul, cunoscut mai mult ca o activitate recreativă practicată la plajă sau în aer liber, este în același timp un sport extrem de solicitant, care dezvoltă toate calitățile motrice. Este ușor de practicat, accesibil oricărei categorii de vârstă și nu presupune contact cu adversarul, lucru care elimină apariția anumitor tipuri de accidente. Sportul cu fluturașul dezvoltă în același timp atenția, mobilitatea, viteza de deplasare și de luare a deciziilor într-un timp foarte scurt, dezvoltă personalitatea, spiritul de echipă și, nu în ultimul rând, rezistența organismului la efort”, arată organizatorii turneului.

Federaţia Română de Badminton a fost fondată în 1990 şi numără 37 de cluburi sportive din 19 localități ale țării. Forul derulează un program inişiat de Federaţia internaţională de profil, care presupune introducere badmintonului în şcoli.

La Cluj badmintonul este practicat organizat din anii ’80, după 2012 existând o revigorare a acestui sport. Înfiinţată în 2014, Asociaţia Clubul Sportiv “Badminton Club Cluj”, numără 33 de jucători legitimaţi, dar la antrenamente participă săptămânal 60-80 de pasionaţi ai acestui sport.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.