JSport.roJSport.ro

IMG_0143A şasea etapă a Campionatului Naţional de Raliuri va avea loc în weekendul acesta la Cluj. Transilvania Rally va fi un spectacol în primul rând pentru public, organizatorii pregătind o probă superspecială chiar în centrului municipiului Cluj-Napoca.

Competiţia va debuta în Făget, vineri, cu prima maşină luând startul la ora 15:53, până la Superspeciala din Piaţa Unirii piloţii fiind nevoiţi să treacă peste încă două probe speciale, la Mănăstireni şi Sălicea. Spectacolul gândit special pentru public în centrul Clujului va debuta la ora 20:32, o probă superspecială care va avea o distanţă de 1.600 de metri.

“Pentru noi, Transilvania Rally este o provocare de fiecare dată. Înainte de a începe pregătirile pentru acest eveniment ne-am pus întrebarea dacă putem lăsa Clujul fără raliu și dacă putem lăsa lumea automobilistică fără Cluj. Răspunsul a fost firesc, nu! Clujul merită o etapă de CNR și de la an la an, ne dorim tot mai mult să introducem Clujul pe harta europeană a raliurilor”, a declarat unul dintre organizatori, pilotul Marco Tempestini.

Transilvania Rally va continua a doua zi, cu probe speciale la Dâncău, Râşca şi Beliş, primele două fiind parcurse de două ori, şi se va termina cu o nouă Superspecială, de această dată în parcarea centrului comercial Polus Center, sâmbătă, la ora 16:00. În total, Raliul Clujului va avea 378,5 km, din care 106,9 km sunt grupaţi în probe speciale.

De la start nu vor lipsi Bogdan Marişca, Gergo Szabo, Dan Gârtofan, Raul Badiu sau Marco Tempestini, dar şi liderul clasamentului general, fiul lui Marco, Simone Tempestini, cel care a câştigat trei din cele cinci etape desfăşurate până acum, la ultima dintre ele, Raliul Moldovei, neparticipând.

Pentru etapa de la Cluj s-au înscris 53 de echipaje, iar startul festiv se va da joi seara, de la ora 20:00, în Piața Unirii, fiind precedat în aceeași după-masă, de la ora 16:30, de ”Transilvania Rally Kids”, un show destinat copiilor şi părinţilor, deopotrivă.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.