JSport.roJSport.ro
foto: u-cluj.ro
foto: u-cluj.ro

Echipa de rugby „U” Prodvinalco Cluj va debuta, în acest weekend, în sezonul 2016-2017 al Super Ligii Naţionale.

Formaţia lui Horea Hîmpea va avea o misiune extrem de dificilă, ardelenii urmând să înceapă campionatul pe terenul celor de la Steaua Bucureşti, o echipă obişnuită să se bată în fiecare an pentru titlu. Ardelenii sunt pregătiţi, însă, de startul competiţiei interne şi sunt optimişti că vor avea parte de un sezon bun.

„Ca și anul trecut o să promovăm jucătorii tineri. Avem patru jucători care o să debuteze în prima ligă și ne propunem un număr cât mai mare către loturile naționale, sper să și reușim asta. De asemenea, ne propunem să ajungem în primele patru echipe din România. O să ne fie foarte greu, dar chiar credem în acest grup, un grup care de anul trecut și până în acest an s-a mai unit. Am încercat niște lucruri noi în plan de joc, unul mult mai bine pus la punct. Sperăm să facem meciuri bune și foarte bune și să câștigăm cât mai multe meciuri. Sper să avem și publicul alături de noi”, a spus antrenorul rugbyştilor clujeni.

Obiectivul declarat al lui „U” Prodvinalco este menţinerea în Super Ligă, o eventuală calificare în play-off reprezentând un bonus pentru ardeleni.

„Începem un sezon la fel cum le-am început și pe celelalte, destul de greu, cu mulți jucători tineri, peste 16 jucători sub 22 de ani. Încercăm să facem față și să rămânem la masa bogaților, ceea ce înseamnă prima ligă și sperăm să facem și anul acesta la fel de bine cum am facut-o și anii trecuți, să ne clasăm cât mai sus posibil, de ce nu, chiar într-un play-off. Va fi extrem de greu, dar suntem o echipă tânără, cu un staff tânăr, care ne dorim să fim cât mai sus. Sper să și reușim”, a spus şi  managerul echipei, Bogdan Cantor.

Din cauza numărului impar de echipe, „U” va sta în etapa a doua, următorul meci pentru „studenţi” fiind cu Dinamo Bucureşti, în 13 august, pe terenul din Parcul Sportiv „Iuliu Haţieganu”.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.