JSport.roJSport.ro

 

Sursă foto: Marius Jucan

Openul de Şah Rapid by Ramada Cluj a fost deschis vineri seara cu simultanul demonstrativ la 30 de mese al lui Vlad Jianu.

Marele maestru a câştigat 28 din cele 30 de partide, iar celelalte două au fost remize. Ziua de sâmbătă a fost dedicată turneului propriu-zis, la care au luat parte 183 de şahişti, din 11 ţări, dintre care 15 mari maeştri si o mare maestră.

S-a jucat după sistemul elveţian, cu timp de joc de 12 minute, iar după cele nouă runde bulgarul Kiril Georgiev a ieşit câştigător, la mare luptă cu ungurul Berkes Ferenc. Cel mai bine clasat şahist român a fost Ciprian Nanu, de la CS Dinamo Bucureşti, locul 6, iar în top 10 au mai intrat şi Mihnea Costachi (CS Politehnica Iaşi) şi Teodor Anton (CS Studenţesc Medicina Timişoara).

La feminin, competiţia a fost câştigată de Andreea Cosman (CSM Bucureşti), iar Maria Morar (CSS Viitorul Cluj-Napoca) s-a clasat pe poziţia a treia. Ultima zi a evenimentului a fost dedicată copiilor. Peste 300 de mici şahişti şi-au etalat cunoştinţele în sportul minţii, la final cu toţii fiind premiaţi.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.