JSport.roJSport.ro
Foto / http://sites.psu.edu/
Foto / http://sites.psu.edu/

Un înotător de la Universitatea Cluj, Alexandru Coci, se va pregăti timp de o lună în acelaşi bazin cu deja legendarul Michael Phelps, câştigător a 18 medalii olimpice de aur, sub comanda antrenorului “de cursă lungă” al sportivului american, Bob Bowman. Tehnicianul va pregăti echipa olimpică de înot masculin a Statelor Unite la Jocurile Olimpice de vară din 2016.

Alexandru Coci, legitimat la secţia de înot a Universităţii Cluj se va antrena între 1-29 februarie sub comanda lui Bob Bowman, în acelaşi bazin cu Michael Phelps, la Arizona State University, în SUA, informează site-ul oficial al clubului sportiv clujean. Bowman a preluat funcţia de coordonator al loturilor de înot de la Arizona State University în primăvara anului trecut, iar Phelps l-a urmat, ca elev al său, cu care se antrenează din perioada junioratului.

Americanul Michael Phelps deţine recordul de medalii de aur la Jocurile Olimpice (JO) în toate sporturile, în număr de 18, dar şi recordul de medalii câştigate la o singură ediţie a Olimpiadei, obţinând 8 titluri la JO de la Beijing, din 2008. Bob Bowman a antrenat şi alţi înotători de elită, sportivii săi stabilind 43 de recorduri mondiale.

Se pregătesc pentru Olimpiadă

În altă ordine de idei, înotătorii de la U Cluj membri ai lotului naţional al României se antrenează pentru calificări, respectiv, în cazul celor calificaţi deja, intră în perioada de pregătire premergătoare Jocurilor Olimpice de vară de la Rio de Janeiro din luna august.

“În perioada 1-23 februarie, sportivii secției de natație a CS ”U”, Robert Glință și Alin Coste, alături de Marius Radu și Norbert Trandafir, se vor deplasa la Malaga, în Spania, pentru un cantonament în bazin descoperit. Îndrumați de antrenorul Ovidiu Galeru, sportivii vor participa mai apoi, în perioada 26-28 februarie, la un concurs de verificare la Lyon, în Franța”, anunţă reprezentanţii U Cluj.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.