JSport.roJSport.ro

Anul 2018 poate fi unul dintre cei mai buni din istoria sportului clujean, mai ales al celui de echipă.

La vară există şanse mari ca în judeţul Cluj să fie sărbătorite cel puţin o promovare şi un titlu de campioană, din şase astfel de reale “posibilităţi”.

Lideri la finalul turului la fotbal şi baschet, Universitatea Cluj, respectiv U-Banca Transilvania au şanse mari să urce în Liga a II-a, respectiv să-şi apere titlul de campioană. Jucătorii lui Adrian Falub par să nu aibă adversari în seria a cincea a Ligii a III-a, în timp ce principalul obstacol al baschetbaliştilor lui Mihai Silvăşan rămâne concentrarea, în multe meciuri problemele apărând după pierderea unui avantaj consistent.

În plan secund “atacă” CFR Cluj, feroviarii având o şansă bună la titlul de campioană a României, asta chiar dacă majoritatea oamenilor de fotbal o dau favorită pe FCSB. Play-off-ul şi propriul obiectiv par să fie, însă, principalii „adversari” ai elevilor lui Dan Petrescu, oficialii actualului lider al Ligii I declarând peste tot că titlul ar fi doar un bonus, astfel că un loc pe podiumului campionatului e privit mult mai realist în Gruia.

La fotbal feminin Clujul îşi va apăra, cel mai probabil, titlul de campioană, Olimpia dominând de ani buni acest sport în România, clujencele având şanse mari să realizeze un nou event prin câştigarea Cupei. De asemenea, echipele de juniori pot avea o vară specială, Academia “U” Cluj Luceafărul şi Ardealul fiind în pole position pentru obţinerea unor noi succese.

Performanţelor sportului din Cluj-Napoca li se pot adăuga, în 2018, cele ale municipiului Turda, fotbalul şi handbalul având mari şanse la medalii în acest an. Dacă Sticla Arieşul Turda e aproape campioană în Liga a IV-a, obiectivul principal rămâne promovarea în al treilea eşalon, pentru acest lucru elevii lui Artur Podar fiind obligaţi să treacă un baraj în două manşe.

Potaissa Turda, în schimb, la handbal masculin, poate bifa cea mai mare performanţă din istorie. Radu Lazăr şi colegii săi au terminat pe locul 1 turul Ligii Naţionale şi, în ciuda unui start mai slab de retur, turdenii rămân acolo în faţă şi speră să realizeze surpriza. Şi pentru Potaissa urmează, mai întâi, un play-off, avantajul unui meci în plus pe teren propriu putând fi decisiv în economia locului 1.

Primii care intră pe teren în anul 2018 pentru un meci oficial vor fi cei de la U-BT Cluj, care vor juca, în 4 ianuarie, în deplasare cu BCM U Piteşti.

Joma - JSport.roJSport.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.