JSport.roJSport.ro
Darious Hargrove în tricoul Craiovei. (c) sportuldoljean.ro
Darious Hargrove în tricoul Craiovei. (c) sportuldoljean.ro

Baschetbalistul american Darious Hargrove a debutat spectaculos, la doar o zi de la plecarea sa de la U-BT Cluj-Napoca, în tricoul formaţiei SCMU Craiova, joi, în returul din Cupa României cu BC Mureş.

Craiovenii s-au impus cu 94-76, dar au ratat la mustaţă calificarea în Final Four-ul competiţiei, după ce în tur au fost învinşi cu 89-70. Scor general: 165-164 pentru mureşeni.

Hargrove a făcut un meci de senzaţie, fiind al doilea marcator al echipei, cu 17 puncte, din care 5 aruncări de la trei puncte. Practic el a avut un procentaj mai bun de la 3 puncte, 56% – 5 din 9 aruncări, decât de la 2 puncte, 33% – o aruncare din 3. Aruncările de la distanţă au fost mult timp atuu-ul baschetbalistului american, care reuşea să întoarcă un meci aproape de unul singur, cel puţin cât timp a evoluat la Asesoft Ploieşti, echipa care a dominat categoric baschetul masculin de mulţi ani. În ultima vreme, la U-BT şi atunci când marca Hargrove o făcea în special din interiorul “căciulei”.

Evoluţie similară, acum mai bine de o lună

Americanul reuşeşte o evoluţie foarte bună după o perioadă în care a a avut evoluţii mai şterse, acuzând şi o accidentare. Din ultimele cinci meciuri ale U-BT, în Cupă şi Campionat, a lipsit în două – cu CSM Oradea şi în manşa tur cu BC Piteşti, iar în celelalte 3 a reuşit o medie de doar 6,5 puncte, în campionat – cu Gaz Metan Mediaş şi CSU  Sibiu şi în Cupă – returul cu BC Piteşti.

Hargrove a izbutit ultima evoluţie cu adevărat reuşită pe 28 noiembrie, în Liga Naţională, chiar împotriva Craiovei, când a bifat 23 de puncte. O altă coincidenţă este faptul că dacă în tricolul lui U BT Cluj-Napoca americanul a reuşit calificarea în Final Four-ul Cupei României, la un punct diferenţă, în tricoul Craiovei a ratat accederea între primele patru formaţii, la aceeaşi diferenţă.

Despărţire de U-BT

U-BT Cluj-Napoca a anunţat miercuri despărţirea de baschetbalistul Darious Hargrove, care a jucat două sezoane şi jumătate în tricoul echipei clujene. Mutarea a fost cauzată în principiu de sistemul de rotaţie a jucătorilor străini folosit de antrenorul Marcel Ţenter, care nu i-ar fi permis suficiente minute în opinia sa. Jucătorul evolua circa 25 de minute pe meci. Neoficial, odată cu revenirea la Cluj a lui Kindall Dykes, Hargrove nu a mai fost liderul echipei, iar noua postură este posibil să îl fi nemulţumit.

Echipa din Craiova a anunţat joi transferul lui Hargrove, care va evolua aici până la sfârşitul sezonului.

 

 

 

Joma - JSport.roJSport.ro

1 COMENTARIU

  1. […] În ultimul meci, disputat marţi seară, în etapa a 19-a din sezonul regulat al Ligii Naţionale, Hargrove a reuşit 23 de puncte în victoria echipei sale (94-83) în faţa CSU Sibiu. Americanul a fost şi de această dată cel mai bun marcator al meciului, cum s-a întâmplat şi în două din precedentele trei jocuri de campionat pe care le-a disputat de la sosirea sa la echipa olteană. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.