JSport.roJSport.ro

miroslav todic ubtclujBaschetbalistul Miroslav Todić, sosit la U-BT Cluj acum două luni, pentru a-l înlocui pe Branko Jorovic, este într-o vizibilă creştere de formă, fiind cel mai bun recuperator al clujenilor în toate cele patru jocuri de până acum din play-off.

În ultimul joc al confruntării cu Sibiul, care a consfiinţit calificarea U-BT Cluj în semifinalele Ligii Naţionale de Baschet Masculin, bosniacul a fost şi cel mai bun marcator al “trupei” lui Marcel Ţenter:

„Nu este important câte puncte am înscris în ultimul meci cu Sibiu, tot ceea ce contează este că am câştigat”, a declarat pentru Cjsport.ro Miroslav Todić.

Adaptare dificilă

Todić a sosit la Cluj la finalul lunii februarie, în regim de urgenţă, după ce clujenii au aflat că nu se vor mai putea baza până la finalul sezonului pe Branko Jorovic. Bosniacul a debutat în forţă, reuşind 21 de puncte într-unul din primele sale meciuri pentru Cluj, în deplasarea de la Târgu-Mureş, însă ulterior a intrat într-un con de umbră şi adaptarea sa nu părea atât de uşoară.

„Campionatul nostru are particularităţile lui, fiecare jucător are nevoie de o perioadă de adaptare, Todić nu este el însuşi mulţumit de nivelul său”, declara înainte de finalul fazei a doua a campionatului Marcel Ţenter, într-o perioadă destul de dificilă pentru clujeni. “E un jucător inteligent, care ştie foarte bine jocul, sunt sigur că ne va ajuta”, transmitea optimist vedeta clujenilor, Kindall Dykes.

Bosniacul a mărturisit şi el că prima perioadă la Cluj a fost mai dificilă:

„Nu am jucat o bună perioadă de timp înainte de a veni la U-Banca Transilvania, aşa că a a trebuit să fac eforturi mari pentru a reveni în cea mai bună formă sportivă pentru a îmi putea arăta potenţialul şi pentru a putea ajuta  cât pot mai mult şi în cât ai multe moduri echipa pentru a îşi atinge obiectivele”, a declarat Todić.

Cel mai bun recuperator în play-off

La Final Four-ul Cupei României, competiţie unde echipele sunt obligate să aibă în permanenţă doi români pe teren, Miroslav Todić a avut, alături de Kuti, o contribuţie importantă în finalul semifinalei cu BC Mureş, fapt evidenţiat de Marcel Ţenter după joc. Clujenii s-au calificat în finală, unde bosniacul a fost însă puţin folosit.

Renaşterea lui Todić avea să se consemneze în play-offul Ligii Naţionale, când s-a revenit la Regulamentul obişnuit, cu doar un român pe teren în permanenţă. În cele patru meciuri din play-off-ul cu CSU Sibiu, Todic a reuşit o medie de 12,2 puncte pe meci şi a fost cel mai bun recuperator al echipei lui Ţenter în toate cele 4 jocuri, cu o medie de 7 recuperări pe joc. Baschetbalistului a primit o medie de peste 23 de minute pe meci.

Ţenter: Ne va ajuta la îndeplinirea obiectivelor

Marcel Ţenter, antrenorul U-BT Cluj crede că Todic îşi va aduce aprotul la îndeplinirea obiectivelor echipei:

“Miro este un jucător de calitate, iar campionatul nostru, ca orice întrecere de altfel, are particularitățile sale. Fiecare jucător nou venit are nevoie de timp pentru a se obișnui cu intensitatea, stilul de joc, adversarii, sălile și toate aspectele legate de o competiție. Unii se adaptează mai ușor, alții nu atât de repede. Cert este că Todic este un jucător care ne-a ajutat și care ne va ajuta mult în îndeplinirea obiectivelor noastre”, a declarat Marcel Ţenter pentru Cjsport.ro.

La rândul său Todić a declarat că se simte foarte bine la Cluj:

“De când am venit la echipă, toată lumea, de la antrenori, conducerea clubului şi colegii de echipă m-au primit primit foarte bine. Am avut parte de o primire călduroasă aşa că mă simt foarte bine aici la Cluj”, a adăugat sportivul.

Amintim, U-BT Cluj va întâlni în semifinalele Ligii Naţionale de Baschet Masculin CSM Oradea. Primele meciuri se vor disputa în deplasare, pe 4 şi 6 mai, în timp ce jocurile 3 şi 4 – dacă va fi cazul, vor avea drept gazdă Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

A jucat în Euroligă

Miroslav Todić, 31 de ani, a venit la Cluj, din Franţa, unde a evoluat la Reims Champagne Basket, formaţie pentru care a marcat, în medie, 10 puncte pe meci. Todić are 2.08 metri şi 110 kilograme, iar în sezonul trecut a jucat chiar şi în Euroligă, alături de formaţia italiană Dinamo Sassari.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.