JSport.roJSport.ro

u bt cluj csm oradea 2 (6)Pivotul Cătălin Baciu a reuşit cel mai bun meci al sezonului miercuri seară pentru U-BT Cluj în faţa CSM Oradea, cele 19 puncte ale sale având un rol decisiv în victoria crucială obţinută de clujeni în meciul 3 al semifinalei Ligii Naţionale de Baschet.

În condiţiile în care a evoluat doar după pauză, 19.51 minute, se poate spune că baschetbalistul a reuşit o medie de un punct per minut întreg jucat.

După două înfrângeri la Oradea, U-BT Cluj s-a impus cu 79-70 miercuri seară la Sala Polivalentă, în faţa a aproximativ 5.000 de spectatori şi continuă semifinala, meciul 4 fiind programat vineri, de la 20.15.

Baciu la rampă

Introdus abia la pauză pe teren de Marcel Ţenter, la scorul de 36-34 pentru CSM, Baciu a oferit cea mai reuşită evoluţie a sa din sezon, încheind cu 19 puncte şi 5 recuperări. Baschetbalistul a izbutit un sfert 3 de senzaţie, care a fost încununat cu un coş de 3 puncte, la care nimeni nu s-ar fi aşteptat şi care a desprins decisiv echipa gazdă de Oradea, la 61-49, scor cu care s-a intrat de altfel în sfertul 4. La intarea în sfertul 4 pivotul a înscris alte 4 puncte, legând astfel un total de 7 puncte fără ca vreun alt coechipier să înscrie. Baciu şi-a exteriorizat bucuria după fiecare reuşită, iar evoluţia s-a la determinat pe Ţenter să nu îl scoată decât 9 secunde din teren în repriza a 2-a, astfel că a bifat 19 minute 51 de secunde pe parchet. Cu 19 puncte reuşite în total se poate spune că sportivul a reuşit practic o medie de 1 punct per minut jucat.

“Toţi am fost foarte motivaţi, pentru noi aceste meciuri sunt ca nişte finale”, a declarat pentru Cjsport Cătălin Baciu, mărturisind că a trecut o bună perioadă de când nu a mai reuşit un număr similar de puncte. În ianuarie 2015 pivotul Clujului reuşea tot 19 puncte într-un meci câştigat de formaţia sa cu Gaz Metan Mediaş.

Mult peste medie

În play-off-ul actualului sezon Baciu a fost folosit destul de puţin, iar media sa de puncte a fost una extrem de mică înaintea acestui joc, 2.35 puncte pe meci, în 6 jocuri – 4 cu Sibiul şi 2 cu Oradea. El a jucat în medie 7 minute pe meci, alternând partide în care a evoluat 10.32 minute, în primul meci cu Sibiu şi altele în care a fost utilizat doar 2.42 minute, precum jocul 4 cu Sibiul.

Reuşita din meciul 3 al semifinalei cu Oradea ridică media punctelor sale din play-off la 4.71 puncte per joc, una încă destul de mică.

Pivotul a stat ceva mai bine în Final Four-ul Cupei României, competiţie în care a avut avantajul regulii de utilizare în permanenţă a 2 români, nu doar a unuia, precum în campionat.

Baciu a jucat 18.41 minute în finala câştigată cu CSM Oradea, unde a reuşit 6 puncte, în timp ce în semifinala cu BC Mureş a evoluat 12.48 minute, marcând 7 puncte.

“Jucător excelent, nu este o surpriză”

Cristian Achim, antrenorul CSM Oradea, a avut cuvinte de laudă la adresa pivotului clujean şi a declarat că pentru el nu reprezintă o surpriză: “Pentru mine Baciu este un jucător excepţional de bun şi niciodată nu l-am subestimat. Pe mine nu m-a surprins, îl cunosc, de la Baciu te poţi aştepta, ca şi de la marea parte a jucătorilor de la Cluj, la multe lucruri foarte pozitive, pentru că sunt jucători de mare valoare, este şi normal să fie aşa, acesta este şi avantajul lor, nu ştii ce jucător când răsare”, a declarat Achim.

“A jucat un meci extraordinar”

Antrenorul secund al clujenilor, Mihai Silvăşan, a evidenţiat prestaţia lui Baciu, dar a rămas prudent în perspectiva meciului 4 pe care clujenii trebuie să îl câştige pentru a continua semifinala.

“Cătălin Baciu a jucat astăzi un meci extraordinar, ne-a ajutat foarte mult în repriza a doua venind de pe bancă. Pe lângă punctele pe care le-a marcat a închis foarte bine spațiul de 3 secunde, îl felicit! Însă, încă nu am câștigat nimic, este doar un meci din această serie, deja suntem concentrați pentru jocul de vineri”, a declarat Silvăşan.

Meciul 4 dintre U-BT Cluj şi CSM Oradea va avea loc vineri, 13 mai, de la ora 20.15, la Sala Polivalentă. În caz de victorie a clujenilor meciul 5, decisiv, se va disputa luni, 16 mai la Oradea.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.