JSport.roJSport.ro
foto: Manases Sandor, u-bt.ro

U-BT Cluj s-a calificat în finala Cupei României, după ce a câştigat cu 77-75 (14-15, 22-21, 20-21, 21-18) meciul cu BC Timişoara.

Partida de la Sfântu Gheorghe a fost extrem de echilibrată, la bănăţeni nesimţindu-se deloc faptul că au jucat trei reprize de prelungiri cu 24 de ore mai devreme.

Cele două echipe au ţinut aproape una de alta, în permanenţă, timp de 27 de minute. Cu multe minute jucând fără pivot, clujenii au fost deficitari la recuperări, timişoreanul Drăguşin făcând legea sub panou.

Totuşi, pe finalul sfertului al treilea U-BT a reuşit să se distanţeze la trei posesii după o „triplă” a lui Lapornik, însă bănăţenii au revenit rapid şi au intrat cu un avantaj de un punct în ultimele 10 minute, 57-56. BC Timişoara a început mai bine sfertul patru, însă două aruncări consecutive de la trei puncte ale elevilor lui Silvăşan au egalat scorul, iar tot de la distanţă U-BT s-a dus apoi la cinci puncte.

Apărarea agresivă a timişorenilor, coroborată cu lipsa de eficacitate a clujenilor de la libere i-au dus pe bănăţeni chiar în postura de a câştiga în ultimele patru secunde, însă aruncarea decisivă a lui Jeremic nu şi-a atins ţinta, iar U-BT va juca a treia finală la rând.

Adversarul clujenilor va fi CSM Oradea, exact ca în urmă cu două sezoane, atunci când „studenţii” au luat trofeul chiar în Sala „Antonio Alexe”.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.