JSport.roJSport.ro

Echipa feminină de baschet Universitatea Cluj s-a impus şi în meciul al doilea cu ICIM Arad, 73-59 (20-20, 17-10, 24-8, 12-21) şi s-a calificat în semifinalele campionatului, acolo unde nu a mai ajuns din 2003. După 20 de minute excelente ale clujencelor la Arad, elevele lui Dragan Petricevic aşteaptă ziua de duminică pentru a afla cu cine vor evolua în semifinale, CSM Târgovişte câştigând în această seară la Satu Mare, 57-53, şi egalând scorul la general.

La finalul unui prim sfert echilibrat, arădencele au început tare următoarele 10 minute ale meciului din Sala “Victoria”, punând şapte puncte între ele şi clujence. După 27-20 în minutul 13 a urmat un time-out al lui Petricevic şi o secetă de mai bine de şase minute în tabăra gazdelor, Universitatea izbutind un “run” de 15-0. Astfel, la pauza mare “studentele” intrau cu un avantaj de şapte puncte, 37-30.

Forcing-ul Universităţii abia începuse, însă, pentru că în sfertul al treilea diferenţa a crescut chiar şi până la 24 de puncte în favoarea oaspetelor, care s-au apărat perfect, primind doar opt puncte. Astfel, soarta meciului era decisă încă înaintea ultimelor 10 minute, care s-au mai jucat doar pentru că aşa cere regulamentul, Brittany Denson, cu 18 puncte, fiind cea mai bună marcatoare a Universităţii.

“U” Cluj a câştigat, în final, cu 73-59 şi aşteaptă deznodământul sfertului dintre CSM Târgovişte şi CSM Satu Mare pentru a afla peste cine vor da în semifinale.

Indiferent de adversar, primul meci din penultimul act al campionatului va avea loc peste o săptămână, în Sala “Horia Demian”.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.