JSport.roJSport.ro

U-Banca Transilvania Cluj a câştigat meciul cu Steaua CSM Eximbank, disputat în deplasare, 80-75 (27-20, 14-19, 24-12, 15-24) şi a devenit, matematic, câştigătoarea sezonului regulat.

Echipa lui Mihai Silvăşan nu mai poate pierde locul 1 în clasament în ultimele cinci meciuri rămase de disputat, astfel că va avea avantajul terenului propriu în toate cele trei tururi din play-off.

Meciul de la Bucureşti, care a contat pentru etapa a 27-a a Ligii Naţionale, a fost controlat de către clujeni aproximativ 35 de minute. Pe final, însă, relaxarea a devenit din nou inamicul principal al „studenţilor”, care şi-au făcut meciul greu după ce conduceau cu 13 puncte la intrarea în ultimele şase minute. Bucureştenii au „tăiat”, în doar patru minute, 11 puncte din handicapul avut, însă precizia de la libere avea să le aducă, în  final, succesul ardelenilor, al 20-lea din acest sezon.

Astfel, în clasament, U-BT a ajuns la 43 de puncte şi va termina pe locul 1 sezonul regulat, în cel mai rău caz cu un punct în faţa poziţiei secunde, după ce CSU Sibiu a pierdut meciul de la Oradea.

„A fost un meci pe care ne-am dorit foarte mult să îl câștigăm, chiar dacă pentru noi nu era o miză prea mare, însă nu dorim să ne relaxăm, vrem să continuăm parcursul bun din campionat. Vrem să nu mai avem sincope, precum am avut de pildă la Timișoara, vrem să jucăm un baschet foarte bun. Sunt mulțumit de rezultat, însă nu sunt mulțumit de relaxarea din debutul ultimului sfert, când am irosit 15-16 puncte, ne-am relaxat și le-am dat șansa steliștilor să spere. Am fost, însă, puternici și am reușit să câștigăm”, a spus Silvăşan, după victoria în care Vlad Moldoveanu, cu 24 de puncte, a fost cel mai bun marcator al clujenilor.

Următorul meci pentru U-BT va fi miercuri, de la ora 18:00, cu CSM Oradea, în Sala Sporturilor „Horia Demian”.

Joma - JSport.roJSport.ro

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.