JSport.roJSport.ro

Etapa a 19-a a Ligii Naţionale de baschet masculin, disputată miercuri, a consemnat o victorie a lui U-BT Cluj la Craiova, chiar dacă cu emoţii, dar şi o înfrângere a principalei urmăritoare, Steaua CSM Eximbank, cu Dinamo.

Aceste rezultate fac ca formaţia clujeană să nu mai poată fi depăşită, matematic, în fruntea clasamentului până la finalul primei părţi a sezonului regulat. CSU Sibiu, aflată acum la două puncte în spate, are un meci în plus disputat, la fel ca şi BC Timişoara, care are trei puncte mai puţin. În cazul în care U-BT va pierde toate cele trei partide rămase de jucat, doar Steaua o mai poate ajunge, însă ardelenii au avantaj la rezultatele directe.

Obţinerea a trei victorii în această ultimă parte a primei faze din sezonul regulat este importantă, totuşi, în parcursul ulterior al clujenilor, fiecare echipă care intră în grupa 1-6 păstrându-şi punctele acumulate până atunci.

Astfel, U-BT ar avea un avantaj mare şi pentru menţinerea pe acest loc la finalul fazei secunde a sezonului regulat, care i-ar asigura un adversar mai slab în primul tur al play-off-ului, dar şi avantajul meciului în plus pe teren propriu în toate cele trei tururi.

De menţionat şi că meciurile din play-off ale lui U-BT se vor disputa în Sala Sporturilor „Horia Demian”, Sala Polivalentă urmând să fie închisă complet după Campionatele Europene de Gimnastică, pentru lucrările de extindere necesare organizării EuroBasket.

Clasamentul din acest moment în Liga Naţională poate fi văzut AICI, U-BT mai având două meciuri pe teren propriu, cu Phoenix Galaţi şi Dinamo, iar între ele o deplasare la Oradea, până la startul meciurilor din grupa 1-6.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.