JSport.roJSport.ro

sala polivalenta clujCampionatul European de baschet masculin Eurobasket din 2017, din care o grupă va fi găzduită de Cluj este cel mai important eveniment care are loc România după 1989, crede preşedintele Federaţiei Române de Baschet (FRB), Horia Păun.

FIBA (Federaţia Internaţională de Baaschet) a inaugurat în 2015 sistemul organizării turneului final european în mai multe ţări, iar la ediţia din 2017 România se numără printre cele patru state care vor găzdui câte o grupă a întrecerii.

FRB a anunţat vineri un parteneriat cu Banca Transilvania, în valoare de un million de euro, iar în această lună oficiali ai FIBA şi ai celorlalte ţări organizatoatre au avut o întâlnire de lucru la Cluj pentru buna desfăşurare a turneului European. În urmă cu trei zile a fost lansat logo-ul oficial al Eurobasket 2017.

“De acum înainte putem să vorbim mai mult despre acest turneu final, important pentru baschetul autohton, pentru Cluj-Napoca, dar mai ales pentru România. Este o întrecere de anvergură, poate cea mai importantă competiţie organizată în România după decembrie 1989. Şi când spun asta subliniez doar câteva dintre datele ediţiei trecute, EuroBasket 2015 adunând 720.000 de spectatori în cele patru ţări, dar şi un impact major în întreaga lume, întrecerea fiind transmisă in direct de 165 de televiziuni. Noi suntem pregătiţi, suntem coştienţi că mai avem mult de muncă, dar sunt convins că ne vom ridica la înălţime din punct de vedere organizatoric, dar şi în plan sportiv, pentru că ne dorim sa obţinem o performanţă notabilă”, a declarat Horia Păun. “EuroBasket 2017 este al doilea eveniment sportiv ca importanta pentru continentul nostru, dupa fotbal”, a punctat oficialul FRB.

Eurobasket 2017 masculin se va desfăşura între 31 august – 17 septembrie, cele patru grupe urmând să fie găzduite de România – la Sala Polivalentă din Cluj, Israel, Finlanda şi Turcia, iar cea din urmă va găzdui şi turneul final.

Parteneriat cu BT

imagine parteneriatFederaţia Română de Baschet a semnat vineri un nou parteneriat cu Banca Transilvania, care devine astfel partenerul principal al FRB. Colaborarea între FRB şi BT a început în 2015, prin susţinerea pentru Campionatul European de baschet 3×3, iar la finalul anului banca a devenit sponsorul oficial al naţionalei feminine de baschet, pentru campania de calificare la Eurobasket 2017 feminin.

“Avem deja o tradiţie la implicarea în baschetul românesc şi am ales să extindem parteneriatul cu Federaţia Română de Baschet. Am fost convins de preşedintele FRB, Horia Păun, şi de echipa sa, şi am decis să realizăm un parteneriat solid pentru următorii doi ani”, a declarat Omer Tetik (foto, în dreapta), directorul general al Băncii Transilvania. Banca înfiinţată la Cluj în 1993 este şi sponsorul oficial al echipei de baschet masculin U-BT Cluj-Napoca.

“Este un moment important pentru baschetul românesc şi de astăzi putem vorbi despre un parteneriat solid şi totodată consistent pe următorii doi ani. (…) Suntem foarte fericiţi că Banca Transilvania a venit lângă noi şi că vom face echipă pentru proiectele viitoare, şi mă refer aici atât la segmentul juvenil, unde vom putea aduce un plus de investiţie în pregătirea campionilor de mâine, cât şi la nivelul naţionalelor”, a declarat Horia Păun (foto, în stânga).

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.