JSport.roJSport.ro

IMG_8922_1024x683Un scandal interetnic a umbrit meciul de baschet feminin dintre Sepsi Sfântu Gheorghe şi Universitatea Cluj, câştigat categoric, luni seara, de către liderul Ligii Naţionale.

La începutul partidei, după intonarea imnului României, a fost cântat şi imnul Ţinutului Secuiesc, însă în acel moment baschetbalistele pregătite de Dragan Petricevic au ieşit din „rând” şi au reînceput încălzirea. Acest lucru a fost considerat un afront de către cei aproximativ 1.500 de suporteri prezenţi la sală, aceştia înjurându-le atât pe baschetbalistele clujence, cât şi pe antrenorul bosniac al acestora, pe toată durata partidei.

„La Sfântu Gheorghe se pune un steag al Ţinutului Secuiesc peste toată tribuna şi suporterii au pretenţia ca echipele care vin în deplasare să stea în picioare aşa cum au stat când s-a intonat imnul României şi să asculte imnul Ţinutului Secuiesc. Eu am hotărât ca fetele să îşi continue încălzirea după intonarea imnului României din două motive principale. Unul este că în regulamentul Federaţiei Române de Baschet se spune despre obligaţia sportivilor şi a antrenorilor de a asculta imnul României în poziţie de respect.

Apoi pentru că eu consider că fetele pe care le antrenez nu sunt obligate să stea în picioare încă 10 minute şi să asculte un imn care nu este oficial, care nu este de stat românesc. Trăiesc în România de 20 de ani, eu sânge de român nu am, dar jumătate din inimă îmi bate pentru România. Vreau să subliniez, aş fi procedat la fel dacă s-ar fi intonat imnul Bosniei aici în România. Pentru că acest lucru nu are de-a face cu sportul, nu mi se pare normal ca o echipă să fie huiduită. Fetele de la Universitatea Cluj vor sta drepţi numai ascultând imnul de stat al României şi niciun alt imn, poate să fie şi sârbesc şi bosniac, poate să fie imnul casei mele din Sarajevo, nu contează”, a declarat Dragan Petricevic, pentru ziardecluj.ro.

Meciul a fost câştigat cu 93-57 de către gazde, însă evenimentele de la începutul partidei au atras atenţia mai mult decât jocul propriu-zis, acolo unde a existat o singură echipă pe teren.

Joma - JSport.roJSport.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.