JSport.roJSport.ro

U-BT Cluj s-a calificat pentru a patra oară consecutiv la turneul final al Cupei României, eveniment pe care vrea să-l organizeze luna viitoare.

În acest moment, şansele sunt extrem de mari, mai ales dacă se va lua în considerare acel „deadline” stabilit de către Federaţia Română de Baschet.

Pe lângă Final Four-ul Cupei, la Cluj va fi şi All Star Game-ul, ziua următoare, o decizie finală urmând să fie anunţată luni.

„Doar două echipe şi-au depus intenţia pentru a organiza, la pachet, cele două evenimente înainte de acel deadline. Am fost noi şi Timişoara. Acum, nu ştiu cât de mult contează scrisorile de intenţie, dar normal nu ar trebui să mai fie acceptate alte echipe doritoare şi cred că aşa se va şi întâmpla. Găzduirea Final Four-ului e una dintre acţiunile pe care le putem dedica sub anul Centenarului. Vom vedea luni, dar noi avem nişte avantaje. În 2014, când am organizat All Star Game-ul, lumea s-a simţit bine la Cluj, acum avem o sală polivalentă, avem şi avantaje organizatorice”, ne-a spus vicepreşedintele ardelenilor, Mircea Cristescu.

Deşi nicio echipă organizatoare a Final Four-ul Cupei României nu a câştigat competiţia din 2008 încoace, clujenii nu sunt speriaţi de această statistică, ba dimpotrivă.

„Orice blestem există pentru a fi rupt. Dacă ai o sală de 10.000 de oameni în spate se pot întâmpla minuni. Nu ne simţim blestemaţi, avem trei Cupe ale României la rând şi sperăm să o obţinem şi pe a patra, dar trebuie să fim buni pe teren. Când nu suntem buni se vede şi pierdem sau câştigăm greu”, a mai declarat Cristescu.

Final Four-ul Cupei României se va disputa în 17 şi 18 aprilie, U-BT Cluj, CSU Sibiu, CSM Oradea şi Dinamo fiind echipele participante. După o zi va avea loc All Star Game-ul baschetului masculin românesc.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.