JSport.roJSport.ro
Foto: Carmen Bizău

Campionatul European de baschet masculin a început şi la Cluj, acolo unde se dispută grupa C a competiţiei. Croaţia şi Ungaria s-au întâlnit în primul meci, încheiat cu scorul de 67-58 (20-20, 19-16, 13-17, 15-5) peste 1.000 de unguri fanatici asigurând fondul sonor în Sala Polivalentă.

Începutul primului sfert a fost dominat de croaţi, care s-au desprins rapid la două posesii pe tabelă. Susţinuţi puternic din tribune, ungurii au revenit şi au preluat conducerea după un parţial de 9-0, cele două echipe mergând cap la cap până la finalul sfertului.

Echilibrul a persistat şi în startul sfertului secund, după jumătatea acestuia, însă, croaţii reuşind să aibă din nou un avans de două posesii, vedeta Bojan Bogdanovic marcând 10 puncte până la pauza mare. Înaintea ultimelor 20 de minute, scorul arăta 39-36 în favoarea Croaţiei, niciuna dintre cele două echipe nereuşind să se distanţeze decisiv nici în sfertul al treilea. Cele 13 recuperări ofensive în plus ale ungurilor nu s-au văzut, însă, şi pe tabelă, iar după 30 de minute scorul arăta 53-52 pentru „albii” pregătiţi de Stojan Ivkovic.

Un coş de trei puncte al croaţilor, venit la momentul potrivit în sfertul al treilea, i-a dus din nou pe aceştia la şase puncte în faţă, de această dată ungurii nemaireuşind să revină. Cu o mână precisă şi de la libere, dar şi cu o apărare extrem de agresivă, adversarii înscriind doar cinci puncte în sfertul al patrulea, Croaţia s-a impus în final cu 67-58 şi a început perfect Europeanul de la Cluj.

Bojan Bogdanovic, cu 23 de puncte, a fost cel mai bun marcator al meciului, Zoltan Perl înscriind cele mai multe puncte pentru unguri, 20.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.