U-BT Cluj a câştigat şi al treilea meci cu CSU Sibiu din acest sezon, 83-64 (16-16, 27-18, 15-19, 25-11), acum în prima manşă a sferturilor Cupei României.

După o partidă controlată două sferturi din patru, „studenţii” clujenii sunt ca şi calificaţi în Final Four-ul competiţiei.

U-BT a câştigat la Sibiu în urmă cu o săptămână, dar a început prost meciul din Sala Polivalentă. Oaspeţii au condus cu 10-3, însă jucătorii lui Silvăşan au reintrat în meci graţie unei concentrări mai mari pe faza ofensivă.

După 10 minute, cele două formaţii erau la egalitate, 16-16, iar sfertul doi a fost dominat de nervi pe ambele bănci. Clujenii şi sibienii au fost pedepsiţi cu faulturi tehnice de către cei trei arbitri, dar într-un final gestionat mai bine de către U-BT, Clujul a încheiat cu 43-34 sfertul secund. Gazdele au găsit antidotul sub panou pentru sibieni şi au avut mai multe recuperări în primele 20 de minute.

Cu un procentaj slab de la distanţă în ambele tabere, punctele au venit după pătrunderi sub panou sau jocul cu pivotul în sfertul trei. Printr-o aruncare din spatele semicercului în ultimele secunde, Sibiul a strâns la 5 puncte diferenţa înantea sfertului al patrulea, 58-53. Cu o apărare mai agresivă şi după un coş cu fault, U-BT s-a dus iar la 10 puncte avantaj cu cinci minute rămase de jucat, 68-58.

Sibiul a căzut la acest scor, nu a mai înscris minute bune, iar clujenii au profitat. Cu Darko Planinic cel mai bun marcator, 17 puncte, dar şi eliminat pentru cinci greşeli personale, U-BT s-a impus cu 83-64, iar returul din 15 ianuarie pare doar o formalitate.

Jsport.ro - Magazinul tau de incaltaminte si imbracaminte