JSport.roJSport.ro

IMG_0817_1024x683U BT Cluj-Napoca a reuşit o calificare plină de dramatism în Final Four-ul Cupei României la baschet masculin, la ultimul atac al meciului-returul cu BC Piteşti, care a avut loc duminică la Sala Polivalentă din Cluj.

Gazdele s-au impus exact la 3 puncte, cât aveau nevoie, 84-81, după ce în tur au fost învinse cu 62-60. Finalul a fost dramatic, când mai erau puţin de mai mult de 2 secunde de joc diferenţa fiind de doar 1 punct în favoarea gazdelor. Mingea a fost trimisă la Zigeranovic, după o repunere din aut, care nu a iertat de lângă panou şi a trimis Clujul în Final Four.

”E frumos că am putut să ajut echipa să ne calificăm la Final Four, însă nu coșul meu din final a fost important. Am muncit mult ca echipă pentru calificare și schema asta o exersăm în fiecare zi, trebuia să iasă. E un meci pe care l-am câștigat în ultima secundă, era bine să fie mai lejer, însă cu doi români în permanență pe teren e mai greu”, a declarat Zigeranovic la finalul jocului.

Cele câteva mii de spectatori şi-au încurajat până la final favoriţii.

”Am întrerupt această serie negativă de meciuri pierdute pe final, trebuia să spargem gheața și să învingem la cel puțin trei puncte. Mă bucur pentru calificare, însă nu sunt mulțumit pentru modul în care ne-am apărat în sfertul al patrulea, am făcut prea multe greșeli, permițându-le adversarilor noștri să marcheze câteva aruncări de trei puncte. Vreau să remarc procentajele foarte bune ale jucătorilor români de la Pitești care, practic, i-au ținut în joc. A fost foarte greu să îi contracarăm. Suntem fericiți pentru calificare, am jucat puțin mai bine ca la Pitești și sper ca la următoarele jocuri să ne intrăm în ritm, mai ales la rotația normală”, a transmis antrenorul Marcel Ţenter.

Andjelko Mandic, antrenorul BC Piteşti, a afirmat că nu este nervos, ci dezamăgit de turnura pe care au luat-o la final lucrurile: “Dacă vine un coş de la distanţă în ultima secundă şi intră, asta e, dar când mai sunt 2 secunde şi e o fază de apătrare, e dezamăgitor. Asta este, poate vom avea noroc data viitoare”, a declarat el. 

Cei mai buni marcatori de la U BT Cluj-Napoca au fost Dykes, 14 puncte, Torok, Jorovic şi Adamovic, câte 12. De la oaspeţi s-au remarcat la puncte marcate, Mladenovic 16, Ross 12, Pustozvonov şi Tudor, câte 11.

 

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.