JSport.roJSport.ro

u bt csm oradeaU-BT Cluj-Napoca a pierdut vineri seară, la o diferenţă de 20 de puncte (56-76), meciul 4 cu CSM Oradea din semifinala Ligii Naţionale de Baschet Masculin. Orădenii vor disputa finala campionatului cu BC Mureş.

După ce au cedat cu scorul de 3-1 la general semifinala cu CSM Oradea, clujenii mai au o şansă de a termina pe podium, urmând să joace cu Steaua Bucureşti în finala mică a campionatului, în sistemul “2 din 3”, cu primul joc programat pe terenul bucureştenilor, pe 20 mai.

În faţa a peste 5.000 de spectatori prezenţi vineri seară în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, orădenii au început tare încă din primul sfert, iar după circa 7 minute de joc s-au instalat la conducere – pe care nu au mai cedat-o până la final – şi aveau 19-12 după primele zece minute.

În sfertul 2 tot orădenii au fost mai proaspeţi şi s-au impus cu 24-19, astfel că au intrat la pauză cu o diferenţă consistentă, 43-31. Clujenii au avut numeroase ratări iar procentajele finale sunt edificatoare: 49% de la 2 puncte şi doar 23% de la 3p şi 41% la libere, faţă de 57% la 2p, 40% la 3p şi 67% la aruncări libere pentru Oradea. După evoluţia excelentă a lui Baciu din meciul 3 al semifinalei, Marcel Ţenter a mizat încă din primul minut pe pivotul său, însă jocul acestuia a fost departe de cel prestat în partida precedentă. De cealaltă parte orădenii au avut în Mandache un aruncător de la 3 puncte mai inspirat decât în alte jocuri contra clujenilor, încheind partida cu 15 puncte.

Mai erau 2 sferturi şi cel puţin teoretic decalajul putea fi întors, însă tot elevii lui Cristian Achim s-au aflat la timona jocului şi după pauză. Imediat după reluare orădenii au fost cei care au punctat, majorându-şi diferenţa la 15 puncte şi chiar dacă Dykes a punctat de 3 puncte,  cursa de urmărire a clujenilor s-a dovedit una cu încetinitorul.

Achim şi-a permis să îl introducă şi pe Cătălin Petrişor, jucător care bifase doar 3.37 minute în primele 3 meciuri dar care a reuşit să marcheze 5 puncte vineri, din care un coş de 3 puncte. Sfertul 3 a fost adjudecat tot de orădeni, cu 18-12 şi scorul urca la 61-43, iar clujenii aveau o misiune extrem de dificilă pentru ultimul sfert.

U-BT a continuat replica ştearsă şi orădenii şi-au mai adăugat 2 puncte la zestrea de până atunci, încheind jocul la o diferenţă neverosimilă de 20 de puncte, 76-56 şi reuşind să câştige toate sferturile.

Orădenii au sărbătorit calificarea aplaudându-se reciproc cu cei aproximativ 150 de fani care i-au încurajat în permanenţă, dominând pe alocuri sonor atmosfera din Sala Polivalentă, unde nucleul galeriei echipei gazdă a fost destul de restrâns.

Ţenter: “Suntem dezamăgiţi!”

“Suntem dezamăgiți de rezultat, ne pare rău și le mulțumim suporterilor noștri pentru modul în care ne-au susținut și în această serie, dar și în întreg campionatul. Am reușit în acest an să avem de departe cea mai mare medie de spectatori și ne bucurăm foarte mult că vin clujenii la sală. Din păcate, nu am reușit să ne exprimăm astăzi, din punct de vedere baschetbalistic, la valoarea pe care ne-am dorit-o. Băieții mei au dat tot ce au putut, însă nu a fost suficient, Oradea astăzi a jucat mai bine ca noi”, a declarat Marcel Ţenter după meci. El a opinat că echip sa ar fi trebuit să câştige primul joc de la Oradea, pierdut la un punct şi astfel confruntarea s-ar fi hotărât în jocul decisiv.

Achim: “Am meritat finala”

“Cei care au fost pe teren au dovedit o tărie mentală şi o concentrare cum rar mi-a fost să văd şi sincer, după toată această serie, am meritat, părerea mea, să mergem noi mai departe. Felicit Clujul, care este o echipă excepţional de bună. Cu excepţia primelor minute, ne-am instalat la conducere şi nu le-am dat nicio şansă de a reveni nici măcar o dată pe parcursul a trei sferturi şi jumătate, ceea ce mă bucură foarte mult, iar să ţii Clujul la sub 50 de puncte primite este ieşti din comun, îmi felicit jucătorii, o merită din plin”, a subliniat antrenorul Oradiei, Cristian Achim, la finalul jocului.

Marcatori

În tabăra clujenilor Dykes a avut o nouă evoluţie ştearsă, cu procentaje foarte reduse, 25% la aruncări de 2p şi 3p şi doar 33% la aruncări libere. Americanul acuză probleme medicale la unul dintre picioare, potrivit lui Marcel Ţenter. Zigeranovic nu a punctat deloc, fiind folosit foarte puţin, în timp ce Baciu a reuşit doar 4 puncte.

Cel mai bun marcator a fost Kalnichenko, 15, urmat de Pasalic 10, Adamovic 8, Todic 7 (8 recuperări), Dykes 6 (4 pase decisive), Baciu 4 (5 recuperări), Torok şi Kuti câte 3.

De la Orădeni cel mai bun marcator a fost din nou Zeno, cu 20 de puncte, urmat de Barnette 16 (8 recuperări), Mandache 12, Franklin 8, Ţîbîrnă 7, Paşca 6, Petrişor 5, Zupan 2.

 

 

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.