JSport.roJSport.ro
foto: Carmen Bizău

Echipa naţională de baschet masculin a României a pierdut meciul decisiv cu Ungaria, 71-80 (15-16, 17-22, 20-22, 19-20), din grupa C a Campionatului European şi nu se mai poate califica în faza eliminatorie. Susţinuţi de o sală care nu a fost plină doar din cauza măsurilor de securitate, „tricolorii” au fost învinşi de maturitatea adversarilor în momentele importante ale meciului.

Purtaţi pe braţe de o galerie extrem de activă, jucătorii lui Marcel Ţenter au început foarte bine meciul, conducându-i aproape în permanenţă pe unguri, 12-6 fiind cea mai mare diferenţă înregistrată pe tabelă. O ratare de la libere a lui Torok şi un coş pe „sirenă” a lui Hanga i-a dus pe adversari la conducere însă, 16-15, după primele 10 minute.

Pe cât de bine au început sfertul 1, pe atât de prost au jucat românii în începutul sfertului secund, Ungaria reuşind un parţial de 7-0. Handicapul creat atunci avea să nu mai fie recuperat deloc în meci, „tricolorii” păcătuind din plin şi la libere în primele 20 de minute.

Jucătorii pregătiţi de Stojan Ivkovic au început sfertul al treilea cu 38-32 pe tabelă, iar Mandache şi colegii săi au fost nevoiţi să alerge după adversari. Cu jucătorul celor de la CSM Oradea în mare formă, „tricolorii” s-au apropiat la un punct de unguri cu trei minute rămase de jucat din acest sfert, însă vedeta oaspeţilor, Adam Hanga, a tras din nou echipa după el în momentele delicate.

Având în David Vojvoda un ajutor de nădejde, cei doi marcând 38 de puncte în primele trei sferturi, ungurii au „fugit” la opt puncte avans înaintea ultimelor 10 minute. Cu un Vlad Moldoveanu mult sub potenţialul său chiar în meciul decisiv al „tricolorilor” pentru rămânerea în cursa calificării, românul marcând doar cinci puncte şi fiind eliminat pentru greşeli personale, „galben-albaştrii” nu au mai putut întoarce soarta partidei.

În ciuda unui final în care s-au apropiat la patru puncte de adversari, românii au fost învinşi, până la urmă, de precizia de la libere a ungurilor, 71-80, şi vor încheia pe locul şase grupa C, indiferent de rezultatele din ultima zi.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.