JSport.roJSport.ro

IMG_4892_1200x800U-Banca Transilvania Cluj s-a impus, 82-75, în meciul cu Energia Târgu Jiu, din Sala Sporturilor „Horia Demian”, ce a contat pentru etapa a 18-a a Ligii Naţionale.

În faţa a 2.850 de fani entuziaşti, dar şi cu un Kyndall Dykes imperial în multe momente, autor a 29 de puncte în acest joc, ardelenii au avut emoţii doar în primele două sferturi în faţa surprizei plăcute din FIBA Europe Cup, la pauza mare scorul fiind 41-41. Gazdele au accelerat în sfertul trei, pe care l-au câştigat la 12 puncte diferenţă, imediat după startul ultimelor 10 minute ducând diferenţa şi la 19 puncte.

Pe finalul sfertului patru, însă, elevii lui Marcel Ţenter au slăbit concentrarea, lucru ce avea să-l irite la maxim pe tehnicianul clujenilor, iar gorjenii au mai redus din diferenţă, dar victoria lui U-BT nu a fost pusă niciun moment în pericol. Dacă Dykes a marcat 29 de puncte, de la oaspeţi a ieşit în evidenţă Lamount Horne, care a încheiat meciul cu 21 de puncte.

„Ne bucurăm pentru această victorie, însă nu suntem fericiți pentru ultimul sfert, sau ultimele trei minute, în care ne-am văzut învingători şi nu am mai jucat baschet. Mie nu îmi place acest lucru, consider că este o lipsă de profesionalism şi aceste lucruri trebuie să înceteze. Am mărit un pic ritmul în apărare în special în sfertul trei şi cred că aici a fost cheia jocului, dar şi evoluţia pe alocuri sclipitoare a lui Dykes”, a spus antrenorul clujenilor, Marcel Ţenter.

„Este foarte dificil să joci pe trei fronturi şi din trei în trei zile mai ales. Azi am jucat şi fără Troupe, care are o ruptură musculară, dar eu zic că am fost competitivi, ne-am luptat, asta este partea bună, faptul că nu cedăm, nu am cedat nici azi. U-BT e o echipă bună, cu o bancă foarte lungă, care a ştiut să speculeze această oboseală a noastră şi lipsă de concentrare în sfertul trei”, a „scuzat” înfrângerea de sâmbătă tehnicianul Energiei, Hristu Şapera.

U-BT a ajuns la 13 victorii în acest sezon şi se pregăteşte acum pentru meciul cu BCM U Piteşti, ce va avea loc miercuri, în deplasare.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.