JSport.roJSport.ro

U-BT Cluj a ratat calificarea în finala Ligii Naţionale de baschet masculin, după ce a pierdut, 72-76 (16-23, 19-15, 20-16, 17-22) meciul cinci al semifinalei cu Steaua Bucureşti.

Steliştii au marcat coşul decisiv cu 20 de secunde înainte de final, printr-o aruncare de la trei puncte, iar clujenii vor juca finala mică împotriva celor de la CSU Sibiu.

Meciul a început cu o „triplă” a lui Watson, dar de la 5-2 pentru U-BT steliştii au preluat controlul.

Cu aproape fiecare atac fructificat şi profitând de imprecizia ardelenilor din ofensivă, oaspeţii s-au dus şi la 10 puncte avans pe tabelă, 23-33 în minutul 15.

Susţinuţi de o galerie numeroasă, clujenii au început să revină şi datorită unei lupte mai mari sub panouri, iar la pauza mare roş-albaştrii mai aveau doar trei puncte avans, 35-38. Următoarele opt minute au fost extrem de echilibrate, cu cele două echipe foarte atente mai ales pe faza ofensivă, însă jucătorii lui Silvăşan au avut un plus în ultimele două minute ale sfertului şi au reuşit să se distanţeze la patru puncte.

Un fault al lui Kuti, urmat de proteste, a redus însă la doar un punct diferenţa, 55-54 înaintea ultimelor 10 minute, iar jucătorul lui U-BT a fost şi eliminat pentru cinci greşeli personale. Cu Runkauskas „on fire” de la distanţă, steliştii s-au distanţat la cinci puncte în debutul sfertului patru.

Clujenii au reuşit să ţină aproape, însă, de adversarii lor, ajutaţi şi de două reuşite de la trei puncte ale lui Lapornik, iar U-BT conducea cu un punct, 70-69, când mai erau de jucat fix 100 de secunde. Scorul s-a menţinut egal şi cu 20 de secunde înainte de final, 72-72, atunci când Runkauskas a ieşit din nou la rampă cu o “triplă”, iar U-BT avea o misiune extrem de dificilă.

Clujenii nu au reuşit să mai înscrie după time-out şi vor juca doar finala mică în acest sezon, primul meci fiind duminică împotriva celor de la CSU Sibiu. Dacă de la Steaua, Runkauskas a avut 26 de puncte marcate, 18 dintre ele prin aruncări de la distanţă, de la U-BT cele mai multe puncte, 15, le-a înscris Sakic.

Joma - JSport.roJSport.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.