JSport.roJSport.ro

IMG_5661_1024x683U-BT Cluj a suferit o înfrângere amară miercuri, pe propriul teren, 74-81 cu CSU Atlassib Sibiu, în „derby-ul Ardealului” la baschet masculin. Eşecul vine după o altă înfrângere usturătoare a clujenilor, la Steaua Bucureşti, iar antrenorul Marcel Ţenter îşi încurajează elevii pentru a depăşi perioada mai puţin reuşită din ultima vreme.

În faţa Sibiului, gazdele şi-au adjudecat primul sfert, 23-19 şi au încheiat la egalitate sfertul 2, 17-17, astfel că la pauză au intrat cu un avantaj de 4 puncte pe tabelă, 40-36. Sfertul 3 avea să fie cel care a întors practic soarta meciului, 11-24, chiar dacă în final gazdele aveau să forţeze revenirea, câştigând cu 23-21 sfertul 4. Ecartul obţinut de sibieni imediat după pauză le-a adus victoria, 74-81.

U-BT Cluj – CSU Atlassib Sibiu 74 – 81 (23-19, 17-17, 11-24, 23-21)
Sala Polivalentă Cluj. Spectatori: 4.100

U-BT Cluj: Dykes 28 de puncte, Guţoaia 11 (8 recuperări), Pasalic 9, Adamovic 7, Torok 6, Zigeranovic 5, Todic 4, Kalnichenko şi Baciu, câte 2.
CSU Atlassib Sibiu: Hardy 21 (10 rec.), Gilbert 14 (10 rec.), Calotă 11, Paul 10 (6 rec.), Harrison 9, Lalovic 8, Țîncu 6, Cioacătă 2

Pentru U-BT urmează meciul de pe teren propriu cu BC Mureş, sâmbătă de la ora 18, la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

Marcel Ţenter: „Am luat decizii greşite”

Antrenorul U-BT Cluj, Marcel Ţenter admite că echipa traversează un moment destul de delicat, după ce a încasat 100 de puncte la Steaua şi crede că elevii săi trebuie să îşi păstreze încrederea pentru a reveni la forma dorită. „Am fost impreciși în faza de finalizare, inclusiv în decizii, am luat multe decizii greșite. Asta a fost deosebirea față de meciul cu Steaua, unde nu am luptat, am fost total dezamăgit de atitudinea noastră, însă astăzi am luptat, însă nu am reușit, pentru că deciziile noastre nu au fost bune. Nu este un moment ușor și niciodată în momente grele nu ai voie să cedezi. Acesta e un moment în care noi nu avem voie să cedăm, suntem cu zece zile înainte de Final Four-ul Cupei României și trebuie să găsim o soluție în următoarele zile să ieșim din criză”, a declarat Marcel Ţenter.

Speranţe pentru meciul cu Mureşul

Tehnicianul speră la o evoluţie mai bună la jocul de sâmbătă cu BC Mureş:
„Am discutat deja și cu staff-ul meu, și cu conducerea, și cu jucătorii,suntem toți conștienți de gravitatea momentului. Toată munca asta, de 24 de ore pe zi pentru fiecare, căci nu ne gândim la nimic altceva, sperăm ca în câteva zile să jucăm mai precis, mai bine. Dacă meciul cu Târgu Mureșul va fi cu un pas mai bine, înseamnă că e un progres și că vom fi mai pregătiți pentru săptămâna viitoare”, a accentuat tehnicianul Clujului.

Fleşeriu, Sibiu: “Suntem în creştere”

Echipa din Sibiu traversează o perioadă bună, reuşind să învingă mai mult decât categoric Steaua şi, de asemenea, să se impună în precedenta etapă cu BC Mureş.

„Am jucat la Cluj care are o echipă senzaţională, cu obiective mult diferită de ale noastre. Perioada de pregătire a lor este diferită pentru că ei au pregătire pentru Cupă, probabil nu este nici oportun să se afle în vârf de formă acum, pe când noi suntem spre finalul campionatului, mai avem doar play-off-ul, evident suntem în creştere, sper că nu prea repede. Cred că am reuşit să terminăm aşa bine sfertul trei, datorită apărării, am reuşit să limităm Clujul sub 15 puncte şi am reuşit să punctăm pe contra-atac”, a declarat Dan Feleşriu, antrenorul CSU Atlassib Sibiu.

Galerie entuziastă a Sibiului

La meci au asistat 4.100 de spectatori însă atmosfera a fost destul de departe faţă de ceea ce însemnau unele confruntări dintre cele două formaţii. Sibienii au beneficiat de aportul unei inimoase galerii, de aproximativ 50 de persoane, care şi-au încurajat în permanenţă favoriţii, acoperind adeseori fondul sonor al sălii. Freamătul tribunelor clujene a afost mai redus ca în alte dăţi, precum la meciurile cu Steaua sau CSM Oradea, iar micuţa galerie s-a auzit destul de timid, cel puţin în partea a doua.

Joma - JSport.roJSport.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.