JSport.roJSport.ro

IMG_3113_1024x683Universitatea Cluj a suferit o înfrângere amară, sâmbătă seară, la baschet fete, la Sala Sporturilor “Horia Demian”, în fața CS Olimpiei CSU Brașov: 73-78. Clujencele au intrat în ultimul sfert cu un punct avans dar oaspetele au reușit să se distanțeze chiar în final, închizând tabela la o diferență de 5 puncte.

Primele trei sferturi au fost foarte echilibrate, 24-24, 19-18, 13-13. În ultimul sfert cele două echipe au mers din nou cot la cot, însă pe final gazdele au cedat. Între minutele 35 şi 37 ale meciului, Britany Wilson (foto, cu nr 14), într-o formă de zile mari, a marcat consecutiv 7 puncte și a dus Clujul în avantaj, deşi Barlee, de la Braşov, marcase şi ea în acelaşi interval: 73-71.

IMG_3143_1024x683

Braşovencele au egalat la 73 prin două aruncări libere şi cu mai puţin de două minute înainte de final au reuşit să se distanţeze la 73-76 cu un coş de 3 puncte venit în urma unei faze la care banca gazdelor a reclamat fault. Vorbim de o fază uşor confuză, în care între două jucătoare a existat un contact, mingea a ajuns la Andra Simona Haas, rămasă liberă, arbitrul nu a oprit jocul, iar baschetbalista a marcat de 3 puncte.

În ultimul minut Clujul a avut egalarea în mâinile lui Grimes şi Wilson, care şi-au încercat norocul de la “trei”, dar mingea nu a intrat în coş.

Oaspetele au obţinut cu cinci secunde înainte de fluierul final încă două aruncări libere, transformate de Carla Barlee, cea mai bună marcatoare a meciului şi s-au distanţat la 5 puncte. Scor final: 73-78. Meciul a făcut parte din etapa a 20-a din Liga Naţională de Baschet Feminin.

IMG_3172_1024x683

La final ambele echipe au aplaudat cele câteva sute de spectatori prezenţi la meci, care le-au răsplătit de asemenea cu aplauze.

De la Universitatea Cluj s-au remarcat Britany Wilson, probabil la cel mai bun joc al ei în acest sezon, marcatoare a 25 de puncte, incluzând 3 aruncări de 3 puncte,  Grimes 12 şi King 10.

La oaspete au ieşit în evidenţă Barlee, cu 31 de puncte şi 16 recuperări şi Sharpe 24 de puncte şi 7 asisturi.

Robi a dat lovitura de start

Lovitura de începere a meciului a fost dată de Robert Lukacs, cunoscut ca Robi, un clujean care lucrează ca vânzător ambulant, de aproximativ 15 ani, în centrul Clujului. Foarte mulţi clujeni s-au implicat în ultimele zile pentru sprijinirea lui, la achiziţia unui nou cărucior ambulant, dar mai ales a unei garsoniere. Tânărul le-a oferit trandafiri componentelor celor două echipe, precum şi câtorva spectatoare.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.