JSport.roJSport.ro

U-Banca Transilvania Cluj a câştigat primul meci al confruntării cu Steaua, din finala Ligii Naţionale de baschet masculin.

A fost 87-85 (26-21, 21-17, 21-25, 19-22) într-o Sală a Sporturilor „Horia Demian” umplută până la refuz de 3.000 de spectatori îmbrăcaţi în alb.

Jocul a fost controlat de către elevii lui Mihai Silvăşan în primele două sferturi, însă emoţiile au început să apară pentru prima dată la finalul sfertului trei. În ultimele 10 minute, însă, a ieşit la rampă Vlad Moldoveanu, jucătorul clujenilor strălucind în momentele cheie ale acestei perioade.

Ajutat şi de un Ousmane Barro imperial pe parcursul jocului, marcat a 27 de puncte în acest meci, dar şi de un Kyndall Dykes gata să facă mereu diferenţa unu contra unu, clujenii şi-au făcut meciul greu pe final după ce au primit două coşuri consecutive de la trei puncte. În cele din urmă, gazdele s-au impus la două puncte diferenţă, rezistând cu brio ultimului atac al steliştilor.

„E o victorie foarte importantă, căci cel mai important meci într-o finală e primul, trebuie tratat ca ultimul meci de baschet pe care îl joci, cel mai important meci din cariera ta. Noi asta am făcut, în momentele grele am rămas tari din punct de vedere mental și noi am fost cei care, chiar dacă epuizați și noi, și ei, ne-am dorit mai mult victoria, am luptat mai mult și am obținut-o”, a spus Silvăşan după acest meci.

Jocul al doilea este programat tot la Cluj, duminică, de la ora 19:00, mai apoi seria mutându-se la Bucureşti pentru cel puţin un joc.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.