JSport.roJSport.ro

DSC_0477Spirite încinse după jocul 3 dintre U-BT Cluj şi CSU Sibiu, câştigat luni de sibieni cu 93-91, pe teren propriu. Antrenorul clujenilor, Marcel Ţenter, a acuzat maniera de arbitraj, în timp ce tehnicianul oaspeţilor, Dan Fleşeriu, este de părere că oaspeţii practică un joc dur.

Clujul conduce cu 2-1 la general după 3 meciuri din primul tur al play-off-ului Ligii Naţionale de Baschet, meciul 4 fiind programat miercuri la Sibiu.

Antrenorul echipei de baschet masculin U-BT Cluj, Marcel Ţenter, a criticat maniera de arbitraj de la meciul 3 din play-off, pe care echipa sa l-a pierdut luni la Sibiu. Clujenii au cedat în jocul 3, 93-91, deşi au condus în cea mai mare parte a partidei. Sibiul a întors jocul cu mai puţin de 1 minut şi jumătate rămas.

“S-au depăşit nişte limite!”

„Am avut meciul în mâini, dar sibienii au înscris, au fost foarte exacți de la linia de trei puncte și strategia noastră pe final de a trimite un jucător care are procentaj foarte mic la linia de libere nu a funcționat (…) Am avut în sfertul al patrulea câteva libere foarte importante pe care nu le-am fructificat, un lay-up foarte prețios pe care pe final nu l-am înscris, sunt puncte uşoare pe care trebuia să le marcăm”, a declarat Marcel Ţenter, antrenorul clujenilor, după meci.

Comentând finalul partidei, tehnicianul şi-a manifestat iritarea faţă de maniera de arbitraj:
„Am mai fi avut posibilitatea unui time-out, însă cred că Sibiul aștepta acest lucru și am vrut să îi surprindem, însă nici în faza de la final nu s-a fluierat fault, așa cum nu s-au fluierat foarte multe lucruri în acest meci, pe care eu nu pot să le înțeleg, însă alte foruri și alți oameni trebuie să se ocupe de aceste lucruri. Meciul ăsta putea să aibă o turnută normală. Sigur, este presiune, fanii, toată lumea vrea să câștige și e de înțeles, însă sunt niște limite care cred că s-au depășit”, a declarat Ţenter.

Antrenorul U-BT Cluj a adăugat că personal este preocupat de pregătirea următorului joc, staff-ul de conducere urmând să decidă dacă va face sau nu o sesizare cu privire la arbitraj.
„Au jucat două echipe care și-au dorit foarte mult victoria, a fost un spectacol sportiv, a câștigat astăzi Sibiul, să vedem miercuri ce se va întâmpla”, a arătat antrenorul.

Dan Fleşeriu: „Clujul joacă extrem de dur”

Antrenorul gazdelor, Dan Fleşeriu, a replicat la acuzele ce au vizat arbitrajul:
„Sunt şi arbitru, am licenţă, am fost unul din arbitrii buni din ţară, tocmai de aceea evit să comenteze arbitrajele, mai ales după meciurile pierdute. A fost un meci foarte dur. Clujul joacă extrem de dur, uitaţi-vă la blocajele pe care le fac când suntem noi în atac, când pivoţii noştri dintr-odată zboară până la centrul terenului. Nu avem nici noi aşa pivoţi firavi, nu se poate să ajungă să zboare aşa… Şi cei de la Cluj erau ca la popice. Nu cred că jucăm teatru, nu am făcut-o tot sezonul. Au fost foarte multe faulturi. Noi am ales varianta pătrundere mai multă şi am avut evident mai multe aruncări libere, ei au ales-o pe cea a aruncărilor de afară. Au avut în prima repriză 8 din 12, ceea ce e extraordinar, cred că cel mai bine din campionat şi în ce meci au ales să facă asta. Sunt nişte jucători cu experienţă, care ştiu exact ce să joace şi când să joace. Diferenţa s-a făcut aici (în strategiile amintite, n.red.), nu cred că poate fi folosită ca un argument pentru influenţarea arbitrilor”, a declarat el.

Dacă Sibiul va câştiga şi meciul patru, jocul decisiv va avea loc la Cluj. Dacă echipa clujeană se impune miercuri, va câştiga cu 3-1 confruntarea şi se va califica în semifinalele campionatului.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.