JSport.roJSport.ro

IMG_2657_1024x683U-BT Cluj a învins cu 87-85 liderul CSM Oradea, sâmbătă la Sala Polivalentă, într-un meci din cea de-a 5-a etapă a fazei a doua a campionatului. Victoria gazdelor a venit pe final de partidă, elevii lui Marcel Ţenter reuşind să recupereze în ultimele 7 minute o distanţă de 12 puncte şi să câştige meciul la “mustaţă”, la o diferenţă de 2 puncte.

Orădenii au început bine meciul şi au câştigat primul sfert cu 26-17, după care Clujul a fost mai bună în sfertul 2, 28-21. La pauză oaspeţii au avut un avantaj de 2 puncte, 47-45, însă după sfertul trei orădenii şi-au mărit ecartul cu încă 5 puncte, 24-19. În ultimul sfert tot oaspeţii au avut iniţiativa, asta însă doar în primele trei minute. În ultimele 7 minute ale jocului clujenii au pus “cărămidă cu cărămidă” la o revenire spectaculoasă şi puţin scontată după cursul jocului de până atunci.

În ultimul minut Torok a adus egalitatea la 85-85, iar cu mai puţin de jumătate de minut de final Dykes a fost cel care a înscris coşul victoriei, 87-85 (17-26, 28-21, 19-24, 23-14).

De la U BT Cluj au marcat cel mai mult Dykes 19 puncte 6 recuperări 4 pase decisive, Torok 17 şi Pasalic 12. De la CSM Oradea s-au remarcat Barnette, care a reuşit double-double, 24 de puncte şi 10 recuperări, Markovic 12 şi Zupan 11.

Ţenter: Publicul ne-a purtat spre victorie

Marcel Ţenter, tehnicianul echipei U BT Cluj, a ţinut să mulţumească publicului pentru aportul adus la victorie: “A fost o victorie foarte muncită, vreau să felicit în primul rând publicul, care efectiv ne-a purtat, în ciuda oboselii, spre victorie, ne-au încurajat în permanență, i-am simțit mereu în spate, mai ales în sfertul al patrulea, cred că cele două recuperări decisive lor li se datorează! A fost un meci care face mândrie baschetului românesc, pe care am reușit pe final să îl înclinăm în favoarea noastră. Am jucat împotriva unei echipe redutabile, cu procentaje extraordinare la linia de trei puncte, mai ales în primele două sferturi”, a declarat antrenorul. În tribunele Sălii Polivalente au fost prezenţi peste 5.700 de spectatori.

“Cel mai intens meci al sezonului”

“A fost cel mai intens meci al sezonului. Am pus mare presiune pe noi, pentru că nu ne place să pierdem și în această seară am jucat tare, am dat tot ce am ce am putut din noi, am strâns rândurile și am reușit să câștigăm. Au fost multe lucruri bune și multe rele, au fost ratări, dar și faze frumoase, nu prea știi ca public la ce să te aștepți într-un meci ca acesta. A fost un joc intens făcut de fiecare dintre noi, am luptat până la final… Ne-am adunat după meciul cu Mureșul, știam că putem să jucăm mai bine de atât, am tras de noi ca să ne demonstrăm acest lucru. Oradea este pe primul loc, a luptat și a jucat senzațional, dar noi am strâns rândurile și am reușit să îi învingem”, a declarat Kyndall Dykes, cel mai bun marcator al clujenilor.

Achim: Am greşit ofensiv, nu este meci decisiv

Cristian Achim, antrenorul CSM Digi Oradea a subliniat faptul că meciul a fost unul disputat, cele două echipe dovedindu-se foarte apropiate ca nivel de joc: “Am greşit pe final la unele oportunităţi ofensive. Subliniez că nu este un meci decisiv, cred că ne vom mai întâlni cu Clujului, iar într-un meci decisiv altfel se va pune problema”, a declarat antrenorul echipei oaspete.

Accident în tribună

În primul sfert al meciului dintre U-BT Cluj şi CSM Oradea, într-unul din sectoarele de peluză de la primul inel, a avut loc un incident ce se putea sfârşi tragic. Un copil de 8 ani, junior al clubului, a păşit direct într-o despărţitură dintre două trepte, mult prea largă pentru o zonă tranzitată, mai ales că respectiva zonă este ocupată, în general, de juniori şi de elevi ai şcolilor cu care clubul de baschet are parteneriate. Copilul a căzut de la aproximativ 5 metri, în spatele tribunei, fiind transportat de urgenţă la spital. Din primele informaţii reieşea că acesta şi-a fracturat o mână, posibil şi bazinul, dar starea sa era stabilă. Cel mai probabil, în zilele următoare va avea loc o anchetă.

 

 

 

 

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.