JSport.roJSport.ro
Darius Hargrove, la minge, a fost cel mai bun marcator al meciului.
Darius Hargrove, la minge, a fost cel mai bun marcator al meciului.

“U” BT Cluj-Napoca a învins la o diferență de 18 puncte, 81-63 (14-21, 21-13, 22-15, 24-14) SCM U Craiova, sâmbătă seară, la Sala Polivalentă, într-un meci în care titularii oaspeților au marcat mai mult decât cei ai gazdelor, însă jucătorii veniți de pe bancă la “U” au punctat de 4 ori mai mult decât cei ai adversarilor.

Jocul a făcut parte din etapa a 10-a a Ligii Naționale de baschet masculin.

Cinciul inițial folosit de Marcel Țenter,  Dykes, Pasalic, Adamovic, Jawara și Baciu a reușit 45 de puncte, cu 9 mai puține decât cel al lui U Craiova, Durasovic, Burlacu, Popescu, Covington, Johnson. În schimb, “rezervele” clujene au marcat 36 de puncte, dintre care 22 aau aparținut doar lui Hargrove, cel mai bun marcator al meciului, iar cele ale oaspeților doar 9.

Baschetbaliștii lui Țenter au început mai greu partida și au cedat cu 14-21 primul sfert, după care au reușit o revenire în sfertul doi, 21-13, grație și a două reușite consecutive, de 3 puncte, ale lui Hargrove, venit de pe bancă în meci. La pauză clujenii au avut un avantaj minim, de un punct, 35-34.

După pauză gazdele s-au descătușat, Dykes a reușit câteva faze de efect, în timp ce Hargrove și-a arătat și el clasa la un coș de 2 puncte din întoarcere, iar Pasalic a punctat și el de la linia de 3. Mai puțin abil pe faza ofensivă, Karamo Jawara a izbutit un capac care a smuls aplauzele spontane ale publicului. Sfertul 3 a aparținut clujenilor, 22-15.

În ultimul sfert diferența a devenit și mai clară, iar ultimele 2 puncte au fost “regizate” de Dykes pentru public. Cu aproximativ 10 secunde înainte de fluierul final baschetbalistul a legănat pur și simplu mingea dintr-o parte în alta, așteptând parcă sincronizarea cu urale din sală, iar în ultima secundă a trimis în coș. Scor final: “U” BT Cluj-Napoca – CSM U Craiova 81-63.

Țenter: Încă nu ne-am arătat adevărata față

Antrenorul echipei clujene, Marcel Țenter, s-a declarat bucuros de revenirea echipei sale după eșecul surpinzător de la Galați, însă crede că formația are nevoie de mai multă constanță de-a lungul unui meci. Asta în condițiile în care prima parte a fost foarte strânsă și abia în a doua repriză gazdele s-au descătușat.

“Mă bucur că jucătorii noștri cu valențe ofensive își revin, echipa are potențial, pe care nu și l-a arătat încă în întregime”, a declarat Țenter.

 

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.