U-BT Cluj a câştigat derby-ul cu CSM Oradea, 89-82 (26-17, 22-17, 20-23, 21-25), din etapa a treia a Ligii Naţionale.

Gazdele au controlat trei sferturi din patru, însă au trăit periculos finalul de meci, atunci când Oradea s-a apropiat la doar cinci puncte.

U-BT Cluj a trăit aproape tot meciul dintr-un parţial de 18-0 reuşit în primul sfert. Atunci, de la 6-13, scorul a devenit 24-13, după o prestaţie perfectă mai ales din spatele liniei de 3 puncte. Orădenii au încercat să se apropie, dar jucătorii lui Vujosevic şi Silvăşan le-au tăiat elanul bihorenilor cu pătrunderi sub panou sau aceleaşi aruncări de la distanţă. Mult mai bune şi la recuperări, gazdele conduceau cu 48-34 la pauza mare.

Mai hotărâţi în defensivă şi mai precişi de la trei puncte, bihorenii au câştigat sfertul al treilea, însă nu au reuşit să “taie” foarte mult din avansul clujenilor. U-BT avea 11 puncte avantaj şi 10 minute până la cea mai importantă victorie a startului de sezon.

Cu Kris Richard şi Watson care au tras echipa după ei, orădenii s-au apropiat la numai cinci puncte de clujeni, cu patru minute rămase de jucat din sfertul patru. Perioada după time-out-ul cerut de Silvăşan a fost gestionată bine, însă la intrarea în ultimul minut orădenii s-au apropiat din nou de clujeni, acum la şase puncte. Până la urmă, oaspeţii nu au putut mai mult, iar U-BT a închis meciul de la libere. Patrick Richard, autor a 20 de puncte, a fost cel mai bun marcator al gazdelor.

Clujenii rămân lideri ai campionatului, cu victorii pe linie în primele trei etape.

Jsport.ro - Magazinul tau de incaltaminte si imbracaminte