JSport.roJSport.ro

IMG_7636_1024x683În ultimul meci al anului 2015, U-Banca Transilvania Cluj s-a impus mult mai uşor decât se aştepta în faţa liderului Ligii Naţionale, dinaintea acestei etape, CSM Oradea. Partida, disputată în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, a fost la discreţia gazdelor şi s-a terminat cu scorul de 75-62.

Cu o defensivă exactă şi cu atacuri finalizate cu succes mai de fiecare dată, U-BT şi-a făcut singură meciul uşor şi, împotriva unei echipe orădene de nerecunoscut, avea câştigată partida încă de la pauză, atunci când tabela arăta 48-26. Mai relaxaţi după pauză, elevii lui Marcel Ţenter nu au mai forţat în următoarele 20 de minute, însă victoria nu a fost pusă niciun moment în pericol, astfel că, la final, clujenii s-au impus la o diferenţă de 13 puncte.

Cel mai bun marcator al gazdelor a fost Kyndal Dykes, autor a 16 puncte, acesta fiind urmat de Ivan Zigeranovic şi Andrii Kalnichenko, ambii cu câte 11 puncte, în timp ce de la orădeni a ieşit în evidenţă fostul jucător al clujenilor, Sean Barnette, care a înscris 18 puncte.

„Am jucat foarte bine şi mă bucur că, în sfârşit, pe lângă faptul că ne-am creat ocazii foarte bune de a înscrie, am reuşit să şi înscriem. Şi cu Sibiul am avut foarte multe situaţii bune, dar nu am reuşit să le fructificăm, însă astăzi am înscris când a trebuit şi am controlat un meci pe care îl considerăm de primă mână. Victoria ne bucură şi pentru că am reuşit-o în faţa fanilor, acesta fiind cadoul nostru pentru ei”, a declarat Marcel Ţenter, care a împărţit la final, împreună cu jucătorii săi, cadouri de Crăciun pentru micii baschetbalişti ai clubului.

De partea cealaltă, deşi CSM Oradea era lider înaintea acestei etape, antrenorul Cristian Achim nu a părut foarte mirat de acest eşec, venit pe fondul unui joc slab al elevilor săi.

„Nu cred că e o înfrângere surprinzătoare. Campionatul e extrem de strâns, oricine poate să bată pe oricine, iar la noi mai degrabă s-a simţit absenţa lui Bogdan Ţibârnă, care s-a reaccidentat şi nu am reuşit să ne recalibrăm, însă trebuie să o facem într-un timp extrem de scurt. Ne gândim şi la ceva schimbări în lot în această pauză”, a spus şi tehnicianul orădenilor.

Liga Naţională se va relua cu etapa a 16-a chiar pe 16 ianuarie, însă în primele zile din noul an vor avea loc meciurile din sferturile de finală ale Cupei României.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.