JSport.roJSport.ro

U-Banca Transilvania Cluj a pierdut Derby-ul Ardealului la baschet masculin, 70-86 (19-17, 19-16, 11-32, 21-21) cu CSU Sibiu.

Soarta partidei a fost decisă în sfertul al treilea, pe care oaspeţii din Sala Polivalentă l-au început cu un handicap de cinci puncte, dar pe care l-au terminat cu plus 16 în faţă, datorită prestaţiei lui Laser şi Kinnard de la distanţă.

Disputat într-o atmosferă de mare meci, partida dintre cele două echipe a însemnat şi duelul primelor clasate, unul început mai bine de sibieni, care au marcat primele puncte prin trei aruncări de la distanţă.

Aceştia aveau să trăiască din avantajul luat devreme până spre finalul primului sfert, atunci când Kuti şi-a dus formaţia în avantaj cu o aruncare în ultima secundă, venită din apropierea centrului terenului.

U-BT avea să conducă apoi pe toată durata sfertului al doilea, elevii lui Mihai Silvăşan având şi de două ori opt puncte în plus, la pauza mare scorul fiind 38-33. Cu Laser şi Kinnard având procentaje maxime din spatele semicercului, oaspeţii i-au anesteziat pe clujeni în sfertul al treilea, „studenţii” marcând doar 11 puncte. CSU avea, în schimb, 16 puncte avans înaintea ultimelor 10 minute, un avantaj care a fost imposibil de remontat de către clujeni.

Chiar dacă Lapornik avea să le răspundă şi el sibienilor de la distanţă, iar cu o apărare extrem de agresivă U-BT a tăiat la jumătate handicapul faţă de CSU în primele cinci minute ale sfertului patru, clujenii nu au reuşit să se apropie mai mult. Pe final au cedat şi din punct de vedere psihic şi, avându-l pe Kinnard cel mai bun marcator, 28 de puncte, Sibiul a câştigat cu 86-70 şi s-a apropiat la un singur punct de U-BT în fruntea clasamentului.

De menţionat că CSU a încheiat meciul cu 13 aruncări reuşite de la trei puncte, dublu decât clujenii, Laser şi Kinnard bifând, în total, 30 de puncte prin acest procedeu, cei doi neratând nicio aruncare.

Joma - JSport.roJSport.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.