JSport.roJSport.ro

IMG_3995_1024x683Echipa de baschet feminin Universitatea Cluj a câştigat la limită, 63-62, meciul cu CSU Alba Iulia, din sferturile de finală ale Cupei României.

Partida din Sala Sporturilor „Horia Demian” şi-a respectat statutul de derby, cele două echipe oferind de multe ori faze spectaculoase celor aproximativ 300 de spectatori. Au existat şi câteva dueluri duse la limita regulamentului, la unul dintre acestea Shanara Clark alegându-se cu nasul spart şi fiind transportată la spital chiar în timpul jocului.

După un prim sfert echilibrat, oaspetele s-au apărat mult mai agresiv în următoarele 20 de minute şi, mai atente şi pe faza ofensivă, au pus un avans de 11 puncte în faţa clujencelor. Elevele lui Dragan Petricevic au avut, însă, un ultim sfert de vis, cu o apărare mult mai bine organizată şi cu un atac elaborat reuşind să preia conducerea pe tabelă cu aproximativ patru minute înainte de final.

Când mai erau doar 50 de secunde din meci, clujencele aveau cinci puncte avans, 62-57, însă un turnover la momentul nepotrivit al lui Grimes era să întoarcă decisiv soarta acestei partide. Victoria a venit, mai apoi, doar pentru că albaiuliencele au ratat o liberă din cele două acordate în ultimele secunde, astfel că Universitatea s-a impus cu 63-62 şi aşteaptă încrezătoare returul.

Cea mai bună marcatoare de la clujence în acest meci a fost Ines Ajanovic, autoare a 18 puncte, aceasta fiind urmată îndeaproape de Vee Young, care a reuşit 17 puncte.

„A fost o victorie care putea fi şi la diferenţă mai mare, dar puteam şi pierde acest meci la o diferenţă mare. E o victorie importantă totuşi, dacă eram mai atenţi puteam câştiga la mai multe puncte diferenţă, dar nu trebuie uitat că în ultimele cinci minute am jucat fără trei jucătoare importante, două ieşind cu cinci faulturi, Ferenczi şi Prlja, iar Clark ajungând la spital cu nasul spart. E bine că ne-am trezit atunci când am fost conduşi la 10 puncte diferenţă, am jucat mai agresiv, fetele au arătat caracter şi e victoria lor”, ne-a spus, la final, antrenorul Universităţii, Dragan Petricevic.

Returul de la Alba Iulia este programat săptămâna viitoare, iar câştigătoarea acestei duble manşe se va califica în Final Four-ul Cupei României.

Joma - JSport.roJSport.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.