JSport.roJSport.ro

IMG_9251_1024x683Atmosferă de vis, luni seară în Sala Sporturilor “Horia Demian”, arhiplină, la derby-ul Ardealului, dintre U BT Cluj şi CSU Sibiu. O bună parte a galeriei de la fotbal a lui “U” a fost prezentă în tribune şi a orchestrat încurajările continue de care au beneficiat favoriţii.

Întoarcerea galeriei de la fotbal a lui “U” Cluj la meciurile echipei de baschet masculin U BT Cluj-Napoca este un eveniment, cele două părţi “păstrând distanţa” după o neînţelegere din urmă cu mai mulţi ani. Pentru circa două ore, galeria tradiţională a lui “U” a revenit la sentimente mai bune şi a ţinut să îi încurajeze frenetic pe băieţii lui Marcel Ţenter.

Animaţi pe de o parte de apelurile conducerii şi a staff-lui U BT către toţi fanii de a se alătura echipei, coroborate cu performanţa senzaţională reuşită recent, câştigarea Cupei României, fanii clujeni au umplut până la refuz cele 3.000 de locuri ale Sălii Sporturilor “Horia Demian”, unde s-a desfăşurat partida. Suporterii au ţinut să le dea o replică fanilor sibieni, care la precedentul meci de la Cluj dominaseră sonor atmosfera din Sala Polivalentă.

Şi la meciul de luni seară cei peste 100 de suporteri din Sibiu şi-au încurajat încontinuu echipa, dar au fost “anihilaţi” sonor, în cea mai mare parte, de galeria clujeană.

Imn din 3.000 de suflete

Luni seară, la imnul naţional al României fanii au desfăşurat deasupra lor două steaguri uriaşe, un tricolor şi un mash urias cu sigla lui U Cluj, care este folosit şi la meciurile de fotbal ale lui “U”. Imnul a fost urmat imediat de o ploaie de confetti din tribune. Când încă partida nu începuse, “şepcile roşii” au dat tonul la cântările proprii, fiind intonat celebrul imn al lui “U”, “Slavă ţie, studenţie”.

Aportul fanilor s-a văzut încă din start, clujenii zburdând în primul sfert, pe care l-au încheiat cu un avans de 15 puncte în faţa sibienilor. Cele câteva sute de persoane care au format nucleul galeriei au reuşit să angreneze în mai multe rânduri întreaga sală la încurajări, fiecare coş al clujenilor fiind acompaniat de “explozii” de bucurie.

Rivalitate şi în tribune

Finalul de meci a fost acerb, atât în teren, cât şi în tribune, fanii clujeni simţind nevoia băieţilor lui Ţenter de a fi purtaţi spe victorie, când Sibiul se apropiase la trei puncte. Numeroşi suporteri au ripostat prompt la mai multe decizii ale arbitrilor. Deşi fanii clujeni, mult mai mulţi, au dominat fondul sonor, suporterii sibieni nu s-au lasat nici ei mai prejos, sperând că favoriţii pot forţa victoria.

După încheiera jocului au existat şi mici şicane între galeria sibiană şi o parte a suporterilor clujeni, cei mai mulţi dintre ei părăsind deja sala. “Aici nu joacă ‘U'” a fost replica preferată a fanilor sibieni, care s-au văzut dominaţi, pentru prima oară în acest sezon, la un meci împotriva rivalilor de la Cluj.

Momentul serii a fost, însă, cel în care, după ce au salutat galeria, baschetbaliştii au sărbătorit cu fanii victoria, după modelul implementat deja la meciurile de fotbal.

Antrenorii, entuziasmaţi de atmosferă

Marcel Ţenter s-a declarat încântat de atmosferă şi aşteaptă fanii şi la jocul 2 de miercuri: “A fost o atmosferă extraordinară, le mulţumim tuturor fanilor şi îi aşteptăm la meciul numărul 2”, a declarat Marcel Ţenter.

Paradoxal poate, mult mai expresiv pe această temă a fost antrenorul oaspeţilor, care a mărturisit că astfel de ambianţe însufleţesc acest gen de meciuri: “Pentru asta trăiesc, eu cel puţin şi jucătorii mei. Am zis înainte de meci, asta ne dorim şi asta ne place. Indiferent că se strigă împotriva noastră sau pentru noi, este o propagandă care se face sportului şi care numai bine poate să aducă. Ar fi frumos să fie mai multe săli aşa şi cred că de fapt este scopul nostru, să aducem oamenii la sală. Îmi pare rău că nu am jucat în sala mare, să fie 7.000 de oameni, nu 3.000 cât au fost (aceasta fiind capacitatea sălii, n.red.).”, a declarat Dan Fleşeriu, antrenorul oaspeţilor.

Amintim, U BT Cluj a învins cu 85-77 CSU Sibiu luni, la Sala Sporturilor “Horia Demian” din Cluj-Napoca, în primul meci din play-off-ul Ligii Naţionale de Baschet Masculin. Al doilea meci se va disputa tot la Sala “Horia Demian”, miercuri de la ora 19.45.

 

 

Joma - JSport.roJSport.ro

3 COMENTARII

  1. Familia Cristescu și antrenorii fac parte din marea familie „U”, galeria știe acest lucru și a trecut peste neplăcerile trecutului. Atmosfera din tribună a purtat echipa spre victorie și o va ajuta și în meciul de miercuri. Păcat că Polivalenta a fost cedată unei competiții care nu ne-a adus zâmbete, altfel ar fi fost șapte mii de suporteri care ard pentru „U”, clubul fanion al Clujului. Drumul spre semifinală este pavat cu versurile simțirii: „Slavă ție, studenție” !

  2. Sint citeva stingacii in titlul si enuntul articolului : 1.Galeria Universitatii este una singura. Nu galeria ,,de la fotbal,, s-a intors la sala ci unii dintre spectatorii obisnuiti de la sala (care, nota bene, trateaza evenimentul strict ca pe unul monden) n-au nicio legatura cu galeria Universitatii. Si asta s-a vazut limpede si la momentul de bucurie din final cind o buna parte dintre spectatori nu stiau ce urmeaza si bateau bezmetic palmele de plastic. 2.Nu amestecati va rog familia Cristescu nici cu antrenorii si nici cu marea familie a Universitatii. Familia Cristescu este in adevar parte din marea familie a Universitatii dar evident nu si invers. Nu ei sint depozitarii. Ce au facut ultrasii ieri nu e decit un fapt normal pentru Universitatea dar si o incercare de a frana deraierea gruparii spre comercial si derizoriu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.