JSport.roJSport.ro

U-Banca Transilvania Cluj a câştigat şi meciul al doilea cu Steaua CSM Eximbank, din finala Ligii Naţionale de baschet masculin. Gazdele din Sala „Horia Demian” s-au impus cu 84-80 (14-15, 23-19, 16-21, 31-25) şi mai au nevoie de o victorie din următoarele trei meciuri pentru a cuceri titlul de campioană.

Jocul de duminică seara a avut loc într-o atmosferă demnă de o finală, peste 3.000 de spectatori asistând la acest meci, înghesuiţi inclusiv în picioare sau pe treptele sălii clujene, mult prea mică pentru un astfel de eveniment.

De această dată, Peluza „Şepcile Roşii” a avut rival în partea opusă, Peluza Sud a Stelei contribuind şi ea la spectacolul din tribune. După altercaţia din Parcul Central între cele două grupuri de suporteri, clujenii şi bucureştenii au cântat împreună imnul României înainte de startul partidei, după care, în număr mult mai mare, fanii ardelenilor au preluat iniţiativa.

Suporterii au fost cei care i-au ridicat în momentele grele şi pe jucătorii lui Mihai Silvăşan, lucru recunoscut şi de către antrenorul lui U-BT la finalul partidei, clujenii marcând doar trei puncte în primele şase minute. Purtaţi pe braţe de cei 3.000 de spectatori, Adamovic şi colegii săi şi-au revenit în al doilea sfert şi au controlat meciul, cu mici excepţii, până la final.

Cu Vlad Moldoveanu peste 38 de minute pe parchet, cel mai bun jucător român şi-a arătat din nou clasa, marcând 22 de puncte, cele mai multe de la U-BT. Ardelenii au reuşit să menţină un avantaj de două posesii în ultimele zeci de secunde şi să se ferească, astfel, de pericolul prelungirilor, U-BT conducând cu 2-0 la general, următorul meci având loc la Bucureşti, vineri.

Mai jos aveţi o galerie foto de la acest joc, plus un filmuleţ cu bucuria comună a jucătorilor şi suporterilor Universităţii la final.

Joma - JSport.roJSport.ro

1 COMENTARIU

  1. poate ar merge o reformulare a frazei “Moldoveanu […] şi-a arătat din nou clasa, marcând 22 de puncte, cele mai multe pentru clujeni.”, ca sa nu se inteleaga ca unele le-a marcat pentru adversari…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.