JSport.roJSport.ro

img_6162_1024x683Universitatea Cluj a pierdut la şapte puncte diferenţă, 64-71, meciul cu ACS Sepsi Sfântu Gheorghe, din etapa a şasea a Ligii Naţionale de baschet feminin. Elevele lui Dragan Petricevic nu au rezistat presiunii venite din partea celor peste 1.500 de suporteri prezenţi la acest joc, galeria de la fotbal a Universităţii Cluj creând o atmosferă unică în ultimii 20 de ani la un meci de baschet feminin jucat în Ardeal.

Chiar dacă „U” a început perfect acest meci, conducând cu 9-2 după primele două minute, Annemarie Părău şi colegele sale au revenit rapid în joc, câştigând primul sfert la o diferenţă de patru puncte. Pe parcursul următoarelor 30 de minute, „studentele” au mai dat semne că ar putea întoarce meciul în favoarea lor, însă experienţa campioanei României s-a văzut din plin, aceasta reuşind să se desprindă liniştitor de fiecare dată, punând, la un moment dat, chiar şi un ecart de 17 puncte pe tabelă.

S-a terminat 71-64 pentru formaţia din Sfântu Gheorghe, cea care a administrat prima înfrângere stagională Universităţii. Chandra Harris, 18 puncte, a fost cea mai bună marcatoare a oaspetelor, în timp ce Taneisha Harrison, 22 de puncte, a fost mult peste colegele sale de la „U” la acest capitol.

14886243_1216535618419287_92321469_nMeciul din Sala Sporturilor „Horia Demian” s-a disputat într-o atmosferă de mare derby, suporterii Universităţii cântând pe toată durata celor 40 de minute. Aceştia şi-au încurajat echipa favorită, însă au avut meciul lor şi cu cei aproximativ 50 de fani ai oaspeţilor, din repertoriul ultraşilor clujeni nelipsind nici scandările xenofobe, care l-au făcut pe crainicul sălii să intervină de câteva ori pe durata partidei.

Mai jos puteţi vedea o galerie foto de la acest meci, precum şi câteva filmuleţe cu atmosfera în care s-a jucat acest meci, la final jucătoarele clujene salutând galeria într-un mod devenit tradiţional la “U” Cluj.

„Echipa nu a rezistat acestei atmosferi minunate. Sepsi, pe lângă că era echipa mai omogenă, a venit fără presiune aici şi a reuşit să se desprindă încet-încet. Poate că e bine că am pierdut acum, ca să înţelegem că nu poţi dintr-o dată să faci o echipă şi neîncetat să se vorbească de principala candidată la titlu. Astea sunt prostii, Dragan Petricevic, antrenor „U” Cluj

„Ne bucurăm că am câştigat cu echipa de pe primul loc, una foarte puternică de altfel. Sunt mulţumit de cum am controlat jocul, cu excepţia primelor două minute, dar această victorie trebuie să o confirmăm în următoarele două meciuri”, Zoran Mikes, antrenor ACS Sepsi

Joma - JSport.roJSport.ro

5 COMENTARII

  1. Nu ştiu dacă scandări, care s-au auzit în sala Horia Demian cu ocazia meciului cu referire la articolul de mai sus, de genul: ”Afară cu ungurii din ţară!”, ”Ungaria, sugi pula!”, ”Ţinutul Secuiesc, pământ românesc!”, ”Trianon, Trianon”, ”Ungaria, de căcat!”…sunt scandări xenofobe. Eu cred că acest repertoriu reprezintă tendinţa spre care se îndreaptă baschetul clujean feminin în era Petricevici. Cei care au chemat ultraşi Clujului pentru a crea o atmosferă naţional-şovinisto-xenofobă trebuie să aibă în vedere că s-ar putea să pătrundă în sală aceste manifestări şi cu ocazia desfăşurării CE bărbaţi. Aşteptăm la evenimentele petrecute şi reacţia FRB.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.