JSport.roJSport.ro
foto: u-bt cluj

U-Banca Transilvania Cluj a mai reuşit un transfer, americanul Henry Domercant urmând să evolueze în sezonul următor la echipa ardeleană.

În vârstă de 36 de ani, Domercant are şi cetăţenie bosniacă din 2005, iar la U-BT va încerca să suplinească lipsa lui Rasic din prima parte a sezonului, sârbul fiind în recuperare după o operaţie la tendonul lui Achile.

Americanul de 1,96 m şi 95 de kilograme are un CV impresionat, bifând şapte sezoane în Euroligă, competiţia cea mai importantă din baschetul masculin european. Domercant a înscris acolo şi peste 1.600 de puncte, Efes Pilsen, Olympiacos Pireu, Unics Kazan şi Galatasaray Istanbul fiind formaţiile pentru care a jucat în această competiţie.

După 14 ani în Europa, Domercant s-a întors în SUA sezonul trecut, acolo unde a evoluat în NBA-D, iar din toamnă va juca pentru U-BT Cluj.

„L-am adus pe Henry Domercant în speranța că ne va ajuta să suplinim lipsa lui Rasic. Ne bucurăm că am reușit să aducem un jucător cu un CV atât de impresionant precum al lui Domercant, cu siguranță vom avea de învățat cu toții din experiența lui”, a spus antrenorul Mihai Silvăşan.

Domercant este al şaptelea străin din lotul echipei ardelene, după Kariniaukas, Barro, Rasic, Sakic, Kromah şi Watson, ultimând având şanse foarte mari, însă, să primească cetăţenia română în următoarea perioadă.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.