JSport.roJSport.ro

ubt csm oradeaSemifinalele Ligii Naţionale de Baschet Masculin (LNBM) debutează astăzi, iar U-BT Cluj va întâlni în deplasare CSM Oradea, echipa clujeană urmând să fie susţinută din tribune de aproape 100 de fani care fac deplsarea în Bihor.

În cea de-a doua semifinală se întâlnesc Steaua Bucureşti şi BC Mureş. Conform calendarului competiţiei noua campioană a României va fi cunoscută în mai puţin de o lună.

„Duelul” semifinalelor LNBM debutează astăzi, miercuri, la Oradea, respectiv Bucureşti. U-BT Cluj întâlneşte de la ora 18, în sala Antonio Alexe din oraşul reşedinţă de judeţ al Bihorului CSM Oradea, în primul meci al confruntării. Echipa clujeană va fi încurajată la meci de aproape 100 de fani, iar la jocul 2, programat tot la Oradea vineri de la ora 20, numărul suporterilor va creşte înspre 150, potrivit reprezentanţilor U-BT Cluj.

Avantajaţi de statistică

Clujenii stau mai bine în meciurile directe cu orădenii, atât într-un clasament „multi-anual” cât şi în sezonul în curs, obţinând 3 victorii în sezonul regulat, faţă de doar una a elevilor lui Cristian Achim. Mai mult, clujenii s-au impus cu 82-75 în faţa Oradiei chiar pe terenul acesteia, în finala Cupei României din acest an.

„Vom aborda fiecare meci la victorie, așa cum facem de obicei, cunoaștem bine adversarul și știm de ce este în stare, însă nu ne sperie nimic. Vrem să tranșăm seria în favoarea noastră!”, a declarat recent pentru Cjsport.ro antrenorul clujenilor, Marcel Ţenter.

Programul semifinalei

Semifinala CSM Oradea – U-BT Cluj se va disputa după următorul program:

Meciul 1, miercuri 4 mai de la ora 18, Oradea, în direct pe Digi Sport
Meciul 2 vineri 6 mai de la ora 20, Oradea, în direct pe Digi Sport
Meciul 3, miercuri 11 mai, Cluj, Sala Polivalentă
Meciul 4, dacă va fi cazul, vineri, 13 mai, Cluj, Sala Polivalentă
Meciul 5, dacă va fi cazul, luni, 16 mai, OradeaC

Campioana, desemnată în mai puţin de o lună

În cealaltă semifinală a LNBM se întâlnesc începând de astăzi, miercuri, de la ora 20 (în direct pe canalul tv amintit) în capitală, Steaua Bucureşti şi BC Mureş, bucureştenii având avantajul terenului propriu dacă se va ajunge la meciul decisiv.

Semifinalele se dispută pe sistemul „cel mai bun din cinci partide”, iar jocurile decisive, dacă va fi cazul, sunt programate pe 16 mai.

Apoi, în mai puţin de o săptămână învingătoarele din semifinale încep finala, cu primele jocuri pe 21 şi 23 mai, următoarele pe 28 şi 30 mai şi dacă este cazul meciul decisiv pe 2 iunie, pe terenul echipei mai bine clasate în sezonul regulat. Astfel, în mai puţin de o lună va fi desemnată noua campioană a României la baschet masculin.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.