JSport.roJSport.ro
Foto/ u-bt.ro
Foto/ u-bt.ro

Înfrângere “cu repetiţie” vineri seară la Oradea, pentru U-BT Cluj, 67-61, după ce elevii lui Marcel Ţenter au cedat şi prima partidă, jucată cu două zile mai devreme, cu 72-71.

Spre deosebire de primul meci, orădenii au fost cei care şi-au adjudecat primul sfert şi au avut conducerea pe o durată mai mare din meci. De asemenea elevii lui Cristian Achim au izbutit un procentaj al aruncărilor de 3 puncte de 32%, mult superior celui din prima partidă.

După câte un sfert adjudecat la o diferenţă de 5 puncte de fiecare dintre cele două formaţii, 20-15 pentru gazde în primul, 18-13 pentru oaspeţi în al doilea, echipele s-au aflat la egalitate la pauză.

Sfertul 3 a fost momentul în care s-a rupt echilibrul, asta şi datorită ieşirii la rampă a lui Sean Barnette, care marcase până atunci doar 2 puncte, dar a reuşit 7 în sfertul respectiv, încheiat la o diferenţă consistentă, 21-11 pentru Oradea. În sfertul final clujenii au remontat o parte din ecart, impunându-se cu 17-13, insuficient însă pentru a egala situaţia pe tabela de marcaj. Scor final: 67-61 pentru gazdele CSM Oradea.

Unul din punctele slabe ale clujenilor a fost forma sub aşteptări a principalului marcator al echipei în acest sezon, Kyndall Dykes, care a încheiat jocul cu doar 3 puncte.

CSM Oradea – U-BT Cluj 67-61 (20-15, 13-18, 21-11, 13-17)

Marcatori: CSM Oradea – Barnette 15 (10 recuperări, double-double), Zeno 15, Zupan 9, Mandache și Franklin câte 8, Nuhanovic 7, Pașca 5.

U-BT Cluj: Pasalic 14, Todic 11 (6 recuperări), Adamovic 10 (5 pase decisive), Torok 9 (8 recuperări), Zigeranovic 6, Kalnichenko 4, Dykes 3, Baci şi Guţoaia câte 2.

Ţenter: “Nu cedăm”

Antrenorul clujenilor, Marcel Ţenter, a avut puţine cuvinte după meci:

”Îi felicit pe orădeni, dar nu cedăm. Aștept meciurile de acasă, pe care sper să le câștigăm și să împingem seria în meciul cinci. Mulțumesc fanilor noștri care au venit să ne susțină în număr atât de mare!”, a declarat antrenorul.

Obligaţi să învingă

Pentru a spera la calificarea în finală clujenii sunt obligaţă să câştige ambele meciuri de pe teren propriu, 11 mai – miercuri, de la ora 19.45, la Sala Polivalentă şi vineri, 13 mai. Dacă obţin 2 victorii seria va ajunge în meciul decisiv care va avea loc la Oradea.

Dacă elevii lui Ţenter pierd unul din meciurile de acasă Oradea este echipa calificată în finala Ligii Naţionale de Baschet Masculin.

 

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.