JSport.roJSport.ro
Foto / u-bt.ro
Foto / u-bt.ro

U-BT Cluj a cedat miercuri seară cu 72-71 primul meci al semifinalei Ligii Naţionale de Baschet Masculin, în faţa CSM Oradea, în deplasare. Antrenorul Marcel Ţenter speră că în următorul meci formaţia sa îşi va corecta greşelile comise.

După un început în forţă al oradenilor, clujenii, însoţiţi în tribune de câteva zeci de fani veniţi special la Oradea pentru meci, au preluat conducerea şi au fost cei care au avut avantaj pe cea mai mare durată a partidei. Sfertul întâi a fost adjudecat cu 23-21 de elevii lui Ţenter, care au reuşit să intre la pauză cu un avantaj minim, 37-36, obţinut după un coş de 2 puncte al lui Kalnichenko, venit în ultimele 20 de secunde ale sfertului 2 şi totodată ale reprizei.

Jocul a continuat să fie unul foarte echilibrat şi în partea a doua, clujenii reuşind să îşi asigure avantajul după 3 sferturi graţie a două coşuri de 3 puncte de senzaţie, reuşite de Adamovic în ultimele 30 de seunde ale sfertului 3. Se intra în sfertul 4 cu un avans de 3 puncte, 55-58 pentru U-BT Cluj.

Clujenii au condus cu 5 puncte până în al 3-lea minut al sfertului 4, după care Oradea a început să reducă din diferenţă, iar cu mai puţin de 6 minute din joc a izbutit egalarea, 62-62. La scurt timp gazdele au reuşit să preia conducerea, reuşind să marcheze 2 coşuri de 3 puncte, prin Franklin şi Barnette, după ce până atunci formaţia lui Cristian Achim a avut un procentaj foarte mic la aruncările de 3 puncte.

Orădenii s-au depărtat chiar la 6 puncte dar U-BT a redus din diferenţă spre final, având doar un punct de recuperat. Cu 4 secunde înainte de fluier, cu echipa sa în posesie, Marcel Ţenter a cerut time-out, pregătind o schemă finală. Acţiunea s-a finalizat cu Todic aruncând de la 3 puncte, dar mingea a refuzat să intre în coş. Scor final: CSM Oradea – U-BT Cluj 72-71.

Următorul meci este programat vineri, 6 mai, de la ora 20, tot la Oradea.

Marcel Ţenter: “vineri trebuie să jucăm mai bine”

“Nu sunt multe de spus, trebuie să felicit echipa Oradiei pentru victorie. Noi trebuie să jucăm mai bine în meciul următor, îmi doresc să câștigăm un meci aici, dar pentru a face acest lucru trebuie să jucăm, detaliile pe care le-am stabilit trebuie să le facem cu mai mare atenție. (…) Nu contează cât timp am condus, am avut un avantaj bun, dar am avut o perioadă în sfertul al patrulea când nu am reușit să înscriem niște coșuri care, până la urmă, au contat în economia jocului. Se întâmplă la orice echipă să ai probleme cu faulturile, am avut și noi, a avut și Oradea problema asta, fiecare echipă trebuie să își gestioneze situația cât mai bine astfel ca să aibă pe final jucătorii cei mai eficienți, aceasta nu e o scuză. Sper să câștigăm vineri, cred că va fi tot un meci echilibrat, pe care sper să îl câștigăm!”, a declarat Marcel Ţenter după meci.

CSM Oradea – U-BT Cluj 72-71 (21-23, 15-14, 19-21, 17-13)

CSM CSU Oradea: Barnette 18, Zeno 16, Franklin 10, (11 pase decisive; double-double), Pașca 7, Nuhanovic și Zupan (9 recuperări), câte 6, Nicolescu 4, Lupusavei 3, Mandache 2. Antrenor: Cristian Achim

U-BT Cluj: Dykes 13 (7 recuperări), Adamovic 11, Todic, Pasalic câte 9, Kalnichenko, Torok (8 recuperări) Zigeranovic câte 8, Guţoaia 5. Antrenor: Marcel Ţenter

 

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.