JSport.roJSport.ro

U-Banca Transilvania Cluj a pierdut primul meci din Top 6 în Liga Naţională, 79-80 (22-25, 16-20, 26-13, 15-22) în deplasare cu BCMU Piteşti.

Ratările de pe final al clujenilor au contat decisiv în scorul final, argeşenii reuşind să înscrie coşul decisiv cu 11 secunde rămase de jucat, Dykes ratând victoria apoi la ultima fază.

Meciul din Trivale a fost extrem de echilibrat în primul sfert, cu cele două echipe trecând pe rând la conducere. Piteştenii au fost mereu în faţă, însă, în sfertul secund, pe final reuşind să pună şi cea mai mare diferenţă pe tabelă, nouă puncte. Două aruncări în plus de la trei puncte au făcut diferenţa, iar înaintea ultimelor 20 de minute alb-violeţii conduceau cu 45-38.

Rolurile s-au inversat în sfertul trei. Clujenii au început să recupereze din handicap, în special pe fondul unei precipitări în ofensivă a argeşenilor, la celălalt panou U-BT reuşind să fructifice şansele avute. Cu 64-58 conducea Clujul cu 10 minute înainte de final, iar trupa lui Silvăşan devenea favorită la victorie.

Patru minute negre ale ardelenilor în debutul sfertului patru au dus la răsturnarea scorului. O determinare mai mare a piteştenilor a făcut ca aceştia să realizeze un parţial de 10-0 şi să meargă la patru puncte în faţă, dar clujenii au spart „gheaţa” după un time-out al lui Silvăşan. Timp de trei minute, cele două formaţii au mers cap la cap apoi, dar Washburn a reuşit câteva slam dunk-uri şi a dus-o pe U-BT în avantaj de trei puncte.

Piteştenii nu au cedat, iar cu 11 secunde rămase de jucat au trecut la conducere după ce au fructificat una din cele trei recuperări ofensive la aceeaşi fază. Aruncarea lui Dykes, care a fost protejat în ultimul sfert de oră din cauza greşelilor personale, nu a intrat în coş la ultima fază, iar U-BT Cluj a ratat şansa de a trece pe primul loc în clasament.

Americanul a fost, totuşi, cel mai bun marcator de pe teren, cu 19 puncte.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.