JSport.roJSport.ro

Miroslav Todic ClujBaschetbalistul bosniac Miroslav Todić (foto, la minge), ultima achiziţie a U BT Cluj-Napoca, pare să fie înlocuitorul perfect pentru Branko Jorović, indisponibil pentru restul sezonului. Sosit acum o săptămână la echipă, Todić a debutat în victoria clujenilor la Sibiu, din etapa a 25-a, cu un double-double.

U Banca Transilvania Cluj-Napoca s-a impus duminică la CSU Sibiu, cu 76-65, iar bosniacul Miroslav Todić a pus umărul din plin la reuşită. La debutul în tricoul lui U BT baschetbalistul care a jucat sezonul trecut în Euroligă a reuşit un meci aproape perfect, încheindu-l cu un double-double, 14 puncte şi 10 recuperări. Todić a reuşit şi două aruncări de la 3 puncte şi 3 pase decisive. Marcel Ţenter a prins încredere în noul său elev şi l-a folosit aproape 28 de minute.

Mulțumit de apărare

Tehnicianul s-a declarat foarte mulţumit de modul în care s-a apărat echipa sa, nelăsând gazdelor niciun prilej de a specula o neatenţie. La capitolul recuperări lider în tabăra clujenilor a fost Torok, cu 12 intervenţii, însă el a bifat doar 5 puncte. Cele mai multe puncte le-a bifat coordonatorul de joc Filip Adamovic, 16 p, lider al clujenilor şi la pase decisive, 6.

Cine este Todić

Amintim, Miroslav Todić (31 de ani, 2,08 metri înălțime și 110 de kilograme), care joacă pe a fost transferat de U Banca Transilvania Cluj-Napoca de la Reims Champagne Basket, ocupanta locului al 14-lea în LNB ProA, din Franţa. La fosta sa echipă Todić a evoluat în sezonul în curs în 11 meciuri, acumulând statistici de 10.1 puncte, 3.5 recuperări și 4.5 pase decisive pe meci. Sportivul face parte din lotul naţional al Bosniei-Herţegovina şi a mai jucat în Slovenia, Germania, Italia, Grecia şi Ucraina, evoluând de-a lungul carierei în  IBA Europe Cup (2012-2013 – Khimik), respectiv în Euroligă (2014-2015 – Dinamo Sassari).

Jorovic ratează restul sezonului

Sârbul Branko Jorovic, unul din cei mai apreciaţi jucători ai U BT Cluj s-a accidentat la genunchi în precedentul meci, cu Steaua, după ce tot într-o partidă cu bucureştenii suferise o accidentare în acelaşi loc. Potrivit analizelor efectuate sezonul s-a încheiat pentru sportiv, acesta urmând să se hotărască dacă va face o operaţie chirurgicală sau nu. În primul meci din faza secundă a Ligii Naţionale de Baschet Masculin, Jorovic a fost el însuşi la un pas de double-double, în victoria clujenilor cu 74-61 la SCMU Craiova.

 

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.