JSport.roJSport.ro

IMG_7721Echipa de baschet masculin U-BT Cluj-Napoca traversează o periodă delicată, cu victorii în ultimele secunde și două înfrângeri consecutive, iar antrenorul Marcel Țenter crede că lipsa unui jucător care s-a dovedit esenţial în angrenajul echipei are un rol covârşitor.

V-aţi putea gândi la Darius Hargrove, a cărui plecare la SCM U Craiova este tot mai regretată de către suflarea din jurul echipei clujene. Altul este însă baschetbalistul la care face trimitere Marcel Ţenter. Este vorba de sârbul Branko Jorovic, care după o perioadă de adaptare a intrat excelent în angrenajul echipei, însă s-a accidentat în două rânduri, iar cel de-al doilea incident, de la sfârşitul lunii februarie, într-un meci cu Steaua, a pus capăt sezonului pentru el.

“Accidentarea lui Jorovic a însemnat foarte mult în economia echipei, deja era așezată, iar accidentarea lui a rupt practic legătura dintre oamenii mari și oamenii mici din teren. El avea capacitatea de a înțelege jocul, iar deciziile lui erau rapide și extrem de bune pentru echipă, trimitea mingea exact acolo unde trebuia să fie”, a declarat Marcel Ţenter la finalul jocului pierdut miercuri, seară, acasă, cu CSU Sibiu.

Ţenter: Todic nu este încă linişit cu jocul lui

După pierderea lui Jorovic clujenii s-au reorientat repede şi au adus un jucător cu selecţii în naţionala Bosniei, Miroslav Todic, însă acesta nu reuşeşte încă să ajute îndeajuns echipa, el însuşi fiind nemulţumit de propriul joc, a arătat tehnicianul:

“Todic este un profil diferit, care încă nu este liniștit cu jocul lui, are nevoie să se așeze el cu jocul lui individual, abia după aceea se va putea gândi la legătura aceasta dintre oamenii mari și mici din teren, asta ne rupe puțin chimia jocului”, a menţionat Ţenter.

Şi alţi jucători oscilează partidele bune cu cele mai puţin reuşite, iar unii par să îşi regăsească mai greu cadenţa, cum ar putea fi, spre exemplu, cazul pivotului Zigeranovic.

“Avem fluctuații de formă, dar toate echipele au probleme în această perioadă, depinde cine va putea să iasă cât mai bine din aceste faze și, la momentele importante, care se apropie de altfel, să fie cum trebuie”, a arătat Ţenter.

Amintim, U-BT Cluj a fost învinsă cu 74-81 miercuri seară, la Sala Polivalentă, în cea de-a 30-a etapă din Liga Naţională de Baschet Masculin. În meciul precedent clujenii au cedat categoric, cu 82-100 pe terenul Stelei. De asemenea ultimele victorii de pe propria arenă, cu Craiova (76-74, după prelungiri) şi cu CSM Oradea (87-85) au venit în ultimele secunde.

Hargrove, în revenire de formă

Forma fluctuantă prin care trece formaţia clujeană, cu pretenţii declarate la titlul de campionată face publicul din jurul formaţiei să regrete tot mai mult despărţirea de Darius Hargrove, ajuns la SCMU Craiova la mijlocul lunii ianuarie. Americanul a avut un debut furibund în Bănie, cu 5-6 meciuri cu o medie de peste 23 de puncte pe mci, reuşind un prim meci foarte bun în faţa fostei sale echipe, în Oltenia. Ulterior baschetbalistul a avut o scădere de formă, însă este în revenire de formă, reuşind 20 de puncte în etapa a 29-a cu Oradea (scor 81-77) şi 21 de puncte cu Steaua (scor 95-88).

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.